Vad blir det för middag?

I Tanzania finns en restaurang som har en extraordinär service för sina gäster. Denna restaurang har jag hört talats om men aldrig haft äran att få beskåda själv. Men så idag, fick jag i brist på Afrika i alla fall se bildbevis på detta. 


You Kill it - We Grill it.

Klockrent!

Kanske något att införa på vägarna i Norrlands inland där en och annan ren får sätta livet till?

Håll i hatten!

Som vissa kanske vet så har jag nog kanske Sveriges sämsta koordination.
Har prövat aerobic ett x antal ggr. Varje gång har jag varit förbannad när ja har stått där inne i salen. Ja har inte fattat någonting och all min energi har gått åt på att vara arg.

Men idag så frågade Fanny om ja skulle med på step muskel... Jag tänkte att någon gång måste ja ta tag i att träna upp min förmåga när de gäller olika koordinationsövningar. Så ja bestämnde mig för att följa. Nu är passet över, och jag lever. Jag blev faktist förvånad över min egen förmåga gällande step muskel. Ja var faktist inte sämst av alla som var där! Kors i taket. Det enda snesteget ja gjorde var att missa plattan EN gång, de är inte mycket. Måste prövas på flera gånger...

Step instuktör nästa ?!



/Josse

En torsdag som denna

Idag är det torsdag, en dag att jag inte kommer att minnas om ett år.

Jag har haft ett seminarium idag, handlade om predikatsutfyllnad och annat vettigt man borde kunna som svenskalärare.

Just nu ligger jag i sängen och funderar när jag ska ta bussen hem till Piteå, ränner som en skållad get mellan kommunerna dessa veckor.. Meen, vad gör man inte för att träffa stammisarna på Pressbyrån? Alltid kul att börja dagen med att bli berömd och bli kallad "stjärna" av alla gubbar som köper aftonbladet.

Saknar mina kollektivkompisar, Josefin är på praktik och Fanny börja just skolan, så jag sitter hemma och har tråkigt.
Så här tråkigt har jag:


TJING!
/P

Roligt

Många tycker att jag är rätt torr. Tycker inte det som alla andra tycker är roligt är roligt. Jag uppskattar inte sådan humor som Ace Ventura och liknande. Skämt där det trackas ner på en speciell grupp av människor/sorts människor tycker jag inte heller är så roliga. MEN, det finns saker jag tycke är roliga, Anders och Måns är ett bra exempel på sådant. Gårdagskvällen spenderade jag någon timme med att youtuba klipp från dessa hillarious roliga killar.

En favorit bjuder jag på här!


Haha, kul kul.

Förresten fick jag VG på min första Nationalekonomitenta! Jaaa!!
Och nu ska jag dansa!
/Fanny

Fettisdag

Inga bruna bönor blev det som traditionen bjuder. Men vi höll lite på traditionerna i alla fall. Jag och Kicki ställde oss och bakade semlor som blev riktigt goda. Bröden jäste dåligt, de sprack och mandelmassan böts ut mot marsankräm (jag allergisk, ingen annan tycker om) men vad gjorde det? Resultatet blev strålande och vi njöt alla av nybaktasemlor till mästarnas mästare på tv. 



Annars har jag varit ledig idag (tillhör inte vanligheterna vill jag lova) Så jag har gjort absolut ingenting. Sovit, läst och avr ner en sväng på stan ed petra och rebecka. Imorrn blir det åter till universitetets värld där föreläsning väntar. Nationalekonomi är roligare än jag trodde, men föreläsningarna är ibland inte mycket att hänga i julgranen.

Nu; sista kapitlenena i twilight-serien. Sååå spännande. Ni som ännu inte kommit så långt; ni vet inte vad ni väntar!

/Fanny

Alla är snart hemma

Denna helg har Petra spenderat hemma i Pite. Så de har bara varit jag och Fanny här hemma. Men nu borde hon vara tillbaka med bussen, hoppas hon infinner sig på Ålidhem vid middagstid. Har ännu inte hört av henne, ev att hon har missat bussen, ev att hon sover på bussen.. Svårt att veta när man inte har pratat med henne..


De händer inte allt för mycket här hemma nu, ganska lugnt och skönt må ja säga. De är ju inte var dag man är ensammen hemma. Nu borde jag verkligen styra upp någon middag tills våran kära far kommer på besök. 

Imorgon är de ute dag. Jag känner mig inte alls peppad att stå i ett skidspår hela dagen. Hoppas verkligen att de är bättre väder än vad de var idag. De bästa skulle ju vara om de var strålande sol och varmnt. Bäst att hålla alla tummar och tår ja äger för att de ska inträffa!

/Josse 


måndagmorgon

idag börjar jag en ny kurs på nationalekonomin, första föreläsningen klockan ett. det betyder alltså att jag hela morgonen kan slappa, läsa och inte behöva ha dåligt samvete att jag egentligen borde plugga Mycket skönt.

Gårdagen var en typisk söndag. Sovmorgon, frukost. Städade lägenheten (har blivit något av en tradition på söndagar) Sen gick jag till carlshem, det snöade och var lagom kallt vilket betydde att den korta promenaden blev härlig. På Carlshem gick jag till Carlskyrkan för att prata om Etiopien för en grupp som i Oktober åker dit på studieresa. Kul att prata och dela med sig om Etiopien, Fick frågan hur man hanterar all fattigdom när man kommer från välfärdssverige till världens 3e fattigaste land. Ja, hur gör man? Efter ett år i Etiopien kan jag fortfarande inte hantera det. 

När jag kom hem till Ålidhem igen fortsatte söndagen som de flesta söndagar. Josefin och Mikaela hade bakat bröd som vi åt tillsammans med soppa. Sen droppade folk in och vi såg på Beck, drack te och åt popcorn. jag gillar våra söndagar, folk kommer, de som är hos oss när vi ska äta middag äter med oss. Sen tränger vi ihop oss i soffan för att se på beck och skratta åt Gunvald. Sen är klockan vid elva och vi kör hem alla.


Som vi brukar säga: "Vem bär upp en rock som Gunvald?"


Kvällen till ära

Lördag kväll i all sin ära. Det var  meningen att jag inte skulle inta några alkoholhaltiga drycker denna helg. Men efter att ha varit på för fest igår hemma hos Marie blev jag ytterst sugen på ett vin glas. Så så blir det...

Under dagen har jag och Fanny försökt hitta en lampa. Vi har alltså bott i denna lägenhet i över 7 månader, men vi har varken någon lampa i köket eller vardagsrummet. Så båda tyckte att det var dags att införskaffa sig lampor, men inte hittade vi några inte.. Istället kom vi hem med en badrumsstång. Nu är bara problemet att vi inte vet hur man gör det längre. Men som tur är så kommer våran händige far på måndag för att fixa diverse saker i lägenheten.


Hoppas att vi kommer att kunna fixa upp tv och badrumsstången tillsammans på måndag. Två händiga Larssonare!

Nu, mot nya äventyr! 
/Josse

Klart och betart

Ja nu är tentan gjord, den gick rätt så bra tror jag. Jag behöver 6,5 poäng för att få godkänt och det tror jag att jag lyckats samla ihop. Men det kändes tungt att skriva tentan med huvudvärken dundrande och febern glänsande i ögonen. Satte väckarklockan på sex imorse, vaknade till liv och tog en alvedon för att sova några timmar till. Det var ett smart drag, fram till kanske klockan tio, när jag suttit en timme på tentan och effekten ur den började avta. Men jag satt till elva. Det gick rätt bra, lättare än vad jag trodde. Sen fick jag gå hem och sova ett tag innan Josefin kom hem, och vi åt lite mackor, sen har jag sovit lite mer och nu funderar jag på om det är bäst att läsa i min bok eller sova en timme till.. Usch, jag hatar att vara sjuk, jag hatar att itne kunna göra det jag vill. Men det går över. 

Nu vet jag vad jag ska göra!
Jag ska ta en sväng till köket för att proppa i mig alla mina mediciner. 

Det blir bra.
/Fanny

DEMONER!

Det är demoner som spökar i vår lägenhet. Hade den sjukaste mardrömmen igår natt. Helt galet. Har nog sett för många exorcistfilmer!!! Skrek på Fanny, men det kom inte fram någon röst...! Hade ett tryck över kroppen och jag såg hur någon böjde sig fram ovanifrån! Men då blundade jag - kan jag lova - och vaknade av att trycket släppte. SJUKT!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Är hemma i Piteå Stad i helgen, kommer att vara det nu i tre helger framöver, för alla som hade tänkt boka in mig i deras agendor! Men v.11 smäller det i Umeå, kan jag lova. Ska försöka sova nu, ska upp och jobba imorgon!

HOOOJRES!

/P

Då var det min tur..

Efter att Petra delat ed sig av sin äckelbild från hennes förkylning förra veckan är det idag min tur (alltså inte att lägga upp en äcklig bild utan att vara förkyld)
Jag har de senaste dagarna haft lite ont i halsen men när jag vaknade imorse hade det hänt som inte fick hända. Jag har feber, ont i halsen, hostar, täppt i näsan samtidigt som snoret rinner. Och imorgon har jag tenta! Kan det komma mer olägligt?

Jag lyckades vid tio ta på mig kläder och bege mig till apoteket där jag inhandlade det mesta för att förebygga förkylningar (och dämpa). Det blev alvedon, enchinagard, bafusin, mungurgling och nässpray. Sen vidare till Ica för honung till de offantliga mängder av the jag har bestämt för att hälla i mig. 

Imorgon ska jag må bättre. Eller så kan jag proppa mig full med alvedon och skriva ändå.


Ha en fin dag!
/Fanny

Tjejerna har haft fullt upp

Medans tjejerna här hemma verkar ha haft fullt upp med allt har jag varit på middag hos Mikaela. Mycket god mat blev jag bjuden på och trevligt sällskap.
När jag kollar på klockan inser jag ganska snabbt att jag kommer att vara död imorgon när min väckare ringer. Det är just detta med att gå upp på mornarna som jag har så svårt för. Varje morgon när väckaren ringer har jag så stor lust att bara stänga av den och somna om. Men nu är de så att 2 dagar i rad har jag gått upp DIREKT när den har ringt, detta är något som inte är likt mig.



Hittade denna gammla bild sedan vi var i Jäkkvikk. Linnea och Maria väcker mig med ett vattenglad över mig. Detta behöver jag nog imorgon. Kanske inte det bästa sättet att vakna på men man blir garanterat pigg direkt...

Nog talat om hur jobbigt det är att gå upp på mornarna.. Bäst att lägga sig istället.



I have a dream !

/Josse

Fin historia

Som sanna bloggare gäller det att uppdatera oftare. De senaste dagarna har jag på olika andra bloggar sett en fin berättelse om kärlek. Så det gäller att dela med sig av den.. Njut!

En dag frågar en son sin far: ”Pappa, springer du en maraton med mig?” Pappan svarar: ”Ja” och de springer sin första maraton tillsammans. En annan dag frågar sonen sin far igen: ”Pappa, springer du en till maraton med mig?” och pappan svarar igen ”Ja, min son”. En dag frågar sonen sin far: ”Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med mig?” (4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning) Och pappan svarar igen ”Ja”…

Och här kommer videon till historien:


Receptet

Middagen blev strålande, jag hade bra med energi när jag åkte iväg och rullade höfter på salsan. Det är så roligt! Verkligen veckans höjdpunkt! Önskar bara att jag kunde mer. 

Så till receptet på vår eminenta (och lättlagade) middag:

-----------------------------------------------------
Pestolax med rotsaker. 3 port.

Du behöver:
6 potatisar
3 morötter
1 gul lök
1 paprika (röd är godast)
3 laxfiléer
1/2 burk pesto
fetaost

Gör så här:
Börja med att sätta på ugnen på 225 grader. Skala potatis och morötter, skär dem i små bitar. Hacka löken och paprikan. Blanda allt i en ugnsfast form, häll på lite olivolja och krydda med salt, peppar och och timjan. Stoppa in i ugnen medan du förbereder laxen.

Häll peston i en skål, blanda med mosad fetaost till en grön röra. Smörj ytterligare en ugnsfast form med smör, lägg i laxen och smeta på pestoröran. Stoppa även in laxen i ugnen och låt vara tills laxen är klar (kanske 20 minuter, max.) Ta ut laxen och låt eventuellt rotsaksblandningen gräddas helt klart.

Ät och njut!!


--------------------------------------------
Nu blir det tv-tittande och inget mer plugg för dagen. 
Både Josefin och Petra är på andra platser så jag passar på att njuta av tystnaden lite. Och så intar jag te med honung. Känner en oroväckande smärta i halsen..

/Fanny

Pilutta er!

haha - alla ni där ute som inte orkar laga mat - nu ska jag visa vad kollektivet "Självförtroende" ska äta ikväll!


Beskåda - Pesto med fetaoströra på lax med rotsaker! Icket att förglömma - äppeljuice som bordsdryck!

Vattnas det i munnen?!

"keep your hand down in lecture, no one cares"

hittade en grupp på det kära facebook med namnet som rubriken lyder. Passade oerhört bra måste jag konstatera. I varje grupp man kommer i (särskilt på universitetet har jag noterat) är det någon eller några som hela tiden ska avbryta föreläsaren genom att ställa frågor helt irrrelevanta för ämnet (eller som visar att denne inte läst det som skulle vara läst till dagen). Än värre är kanske är det när när någon svarar på retoriska frågor eller upprepar det som precis blivit sagt fast med andra ord. Mycket för att visa på sin egna kunskap. Har människor ett sådant behov av att hävda sig? "Här är jag, jag kan!"
När jag går på föreläsningar vill jag höra det föreläsaren har att säga, förstår jag inte allt, kan jag skriva upp det och kolla upp det. (Så klart, om man inte först det efter verkligen ha försökt kan man så klart fråga) 

Jag går inte på föreläsningar för att höra att andra förstår, jag går inte heller på föreläsningar för att någon ska kommentera det föreläsaren säger i allt och minsta detalj.

Jag blir så trött..

/Fanny



bildspel

För att spinna vidare på Fannys inlägg, så laddar jag upp lite bilder från vårat plugg här ute i vardagsrummet:

Mimmi har en näsvinge:P haha, (mikaela förstår ordvitsen bäst av alla, erik börjar fatta också)


Josefin är entusiastisk


Kicki har INTE större hand än ansiktet.



Josefin hör ett konstigt ljud, härleder det till undersidan av datorn.


Josefin gav ordet "krydd" en ny innebörd, när hon lastade två hekto thé i thépressaren.
(OBS, löken och salladen är inte med i thémixen, det låg redan i slasken)

/P


stillheten infinner sig..

I veckan är det tentavecka. Jag har tenta på fredag och Petra imorgon. Josefin är på praktik men behöver förbereda något ändå. Detta innebär att flitens lampa lyser på ålidhem. Det pluggas och läses, och kaffe konsumeras. Jag har idag gått upp åtta, pluggat en timme innan jag gick till skolan för grupplugg i många
 timmar. Nu är jag återigen hemma, har tagit en liten paus för matintag och också för att ladda min ipod. Den är så bra, nästan lika bra som min dator. Konstigt, jag som inte är det minsta intresserad av teknik eller olika prylar måste erkänna att jag är en riktig sucker på mac-prylar. Bra skit helt enkelt.


Det är konstigt när man snart har tenta. Det enda man tänker på är hur lösningar ska utföras och det mesta kan kopplas till det man snart ska kunna. Som förra veckan såg vi på skolan en affisch med reklma för "TC" (alltså teatercafét, ett uteställe här i umeå) men när jag ser det tänker jag inte på att gå ut, utan jag kopplar direkt till TC-kurvan (en kurva som visar de totala kostnaderna) funderar på hur den ser ut och vilken formel det är som gäller för att lösa detta. (TC=r1xv1)

Jajjamen, åter till marginalprodukterna. Men med musik i öronen.
/Fanny

Måndagsmys

Jag och Josse sitter i sängen min och funderar på livet, medan Fanny har finbesök och de sitter i vardagsrummet och skrattar! Lyssnar på lite musik gör vi också. För den som undrar så är "Jeff Buckley - Halleluja" en nött mp3-fil just nu!

Josefin nöter däremot "Quadrapop" på hennes mobil (ett sorts tetris). Hon började nästan gråta när hon förlorade när hon var SÅ nära att slå rekordet. Hon utbrister en ramsa om "nu har jag suttit i nästan hela dagen, under varje rast och kväll för att slå det där ****** rekordet". Jag och Fanny förstod i det ögonblicket innebörden med "skadeglädjen är den enda sanna glädjen". haha.

Har tenta på onsdag, så har valt att skippa träningen till förmån för mina studier. Men jag är inte direkt orolig, har haft bra föreläsare och seminarium, så jag känner nästan att jag är i Josses liga när det kommer till att byta program till kärnfysiker istället.


På denna plats har jag stationerat mig för kvällen.

Nej, nu saknar Teleman, Hellspong och Strömqvist mig.
--------------------------------------------------------------------------------
UPDATE: Josefin förlora igen! MOHAHA

/P

VI SKA PÅ MELODI... WAIT FOR IT... FESTIVALEN

                    


Ja, ni läser rätt. Nu är det officiellt, även denna gång, att ett heltaggat gäng brudar ska till skellet och höra hur Måns och Amy m.fl. låter live. Måns skrev sms häromdagen att jag verkligen inte får missa hans framträdande, han ska nämnligen sjunga direkt till mig, så jag kände att då äre väl bäst att jag befinner mig på plats med brudarna;)

Dagen börjar med en lite praktik för fröken J Larsson, föreläsning för mig och Fröken F Larsson. Sen bäre av till Skellefteå och i Isladan väntar en trerättersmiddag, med b.la. marinerad hjortinnanlår. Hjort är hjort och hare är hare. Haha, J:s egna finurliga ordvits. Jag är verkligen svag för ordvitsar. Ja, tillbaka till ämnet.

Tänkte dra en liten kort presentation av deltagarna plus Måns då, fick ett hysteriskt telefonsamtal av han nyss, det är därför jag sitter här och skriver denna presentation av deltagarna. (Det är han själv som har skrivit sin del av pressen.) Han tyckte verkligen att vi måste promota honom i vår omåttligt populära blogg. Hey, vi har ändå haft som mest 48 individuella besökare på en dag (!).

Markoolio med Kärlekssång från mig
En lustig finne som egentligen är stockholmare. Har väl varit med mkt av min uppväxt iaf, alltfrån "ååh tvåtusen två, du är så på" till duetten med Linda Bentzing häromsommarn(?). Ja, men jag måste erkänna, han verkar vara en grann karl, trevlig och rolig. Ska bli kul att se han live!

Amy Diamond med It's My Life
Söt tjej. Duktig på att sjunga. Född -92. Pratade om henne idag faktiskt, i Hum-huset, hon borde verkligen göra en Robyn, försvinna ett tag från rampljuset och få bort "girl-next-door"-stämpeln, för att sedan starta ett skivbolag, bli miljonär, och sen göra en hejdundrande comeback!

Lili & Susie med Show me heaven

Lili & Susie, L&S, var en svensk popduo bestående av systrarna Lili och Susie Päivärinta. Systrarna hade stor framgång på de svenska hitlistorna från debuten år 1985 fram till 1993. (Källa Wikipedia.) Och det borde ha stannat där. Så säger ryktet iallafall.

Jennifer Brown med Never been here before

Okey, hon hade i slutet av 90-talet en stor hit med "Tuesday afternoon". Remember? Har en grym röst, (enligt hennes konkurrenter och kändis-vänner) meeen, jag tror inte hon tar sig till Globen. Tyvärr.

Lasse Lindh och bandet med Jag ska slåss i dina kvarter
När första tonerna till denna låt ljuder är det mingel utanför lokalen.

H.E.A.T med 1000 miles

H.E.A.T är ett svenskt hårdrocksband från Upplands Väsby som bildades 2007 när banden "Dream" och "Trading Fate" gick ihop.
De är signade av Peter Stormares skivbolag StormVox och släppte i april 2008 sin debutplatta "Heat" som blivit väl mottagen och fått bra recensioner, bland annat av Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Sydsvenska Dagbladet. Första veckan gick plattan upp på plats 36 på Sverigetopplistan. (Även denna text är från underbara Wikipedia)
Men ändå, Peter Stormare. Respekt.

Sist men definitivt inte minst, favorit tippade

Måns Zelmerlöw med Hope & Glory
Måns, Måns, Måns. Svärmorsdrömmen säger vissa, hjärtkrossare säger andra. Söt som socker. Sjunger som en Gud. JA, han skulle passa bra i vårat kollektiv som en slags motivationsförhöjande morot som delar ut kramar vid ett VG på tentor . (Och bara för den sakens skull behöver inte hela Ålidhem plinga på och  ubrista "jag fick vg på min tenta!" KIllar som tjejer!! )


Cookies n Beans med What If
Ett svenskt countryband med Frida Öhrn i spetsen. Tjejen som sjunger i "Oh Laura- release me". Ni vet, saab-reklamen. Tydligen så hade de en konsert i en källarlokal för deras nära och kära, och de övertygade CNB att satsa, så nu är det med i melodifestivalen! Festligt. Vet dock inte om jag gillar någon annan än Dolly när det kommer till country. Ja, naturligtvis Rednex, också men det sitter ju i ryggraden.

Så, nu har ni fått en liten presentation av alla deltagare!

Förresten, Mamma? Måns hälsar och frågar om din dotters hand? Visst är han en gentleman? ;)

Nu, mina vänner, är klockan allt för mycket, ska upp med tuppen imorgon! Måste ju få skönhetssömnen nu när man ska på "dejt" med Måns imorgon...

/P

spanska


De senaste dagarna har det blivit mycket påtagligt hur mycket jag saknar att prata spanska. Jag lästa spanska från sjuan till tvåan på gymnasiet och kunde ganska mycket. Men sen, efter att ha varit i etiopien och mest pratat amarinja så har jag tappat nästan allt. Tråkigt men sant.

Så igår var jag och dansade salsa och vad kommer då om inte min absoluta favoritsalsalåt, se me olvido med gianmarco. Helt fantastisk låt och grymt kul att dansa till.




Redan igår började spanskasuget komma tillbaka. Sen idag så satt jag och Ulrika och föröskte räkna ut skattebördans fördelning på konsumenter och producenter uppe i Lindellhallen, då bordet bakom sitter en hel drös med spanjorer och tjattrar. Då önskade jag så att jag förstod.. Sen började vi prata om spansk musik och jag kom ihåg skivan jag köpte när vi var på klassresa till madrid i tvåan. David Bisbal, typ någon idolvinnare eller något sådant.. Smörigt, men i mitt tycke ändå ganska bra.. (Vet iaf att en läsare; elin håller med mig..)


Nu väntar dammsugning av mitt rum innan jag ska testa på afro-power dance på iksu. Spännande.
Dammsugningen lär ju hur som helst bli roligare när jag får nynna " Y cuando yo te ceo, no se lo que siento. Y cuando yo te tengo, me quemo por dentro. Y más y más de ti yo me enamoro. Tu eres lo que quiero. Tu eres mi tesero"


/Fanny




Tomtegrötkvällsmat!

Nu har vi ändrat grundlagar här i kollektivet. Man säger inte längre middag, man säger kvällsmaaaat, vi säger inte lunch längre, vi säger middag eftersom man äter lunch på eftermiddagen. Så, nu vet ni nästa gång ni kommer och äter middag eller kvällsmaaat hos oss. Inte kvällsmat, utan man uttalar det maaaat. Plus att vi säger nu massäck, inte matsäck.
Då fick jag det lättat från hjärtat!

Iaf, idag har vi ätit hemmagjord tomtegröt, Josse stod som kock idag.
Så här blev resultatet...

Neej, jag skoja, det blev jättegott! Tio portioner blev det så nu har vi frukost!

För att laga tomtegröt, behöver man bara köpa grötris och sedan läsa på paketet!
Kostar kanske 15 spänn och räcker till 20 portioner. Studentmat när det är som bäst!!

/P

Söndagsbjudning!

Söndagen blev en ganska häftig tillställning till skillnad från lördagen må jag säga. Jag och Josefin hann dansa lindyhopp (stavas så?!), spanade efter räcken, storhandlade hos Daniel och Jocke (ICA MAXI - ägarna), bjuda på mat och tillochmed hann vi med en Beck-film att dregla till. (Gunvald, Gunvald!)

Herrskapet som bjöds på en utsökt tacomiddag med älgkött var Rolf och Erik. Erik var så pass het på älgen så vi andra ur arbetarklassen fick äta nötköttfärs! Iallafall, mycket hann diskuteras under middagen och det vi kom fram till var att Erik ska skriva en bok. "Streching och desserter". Han hade många dolda talanger som han visa upp till oss. Så boken hoppas ska finnas till hands i affärerna april 2010. Vi är alla spända på vad den kommer innehålla..

             

 

Måndagen är snart slut, dagarna går i rasande fart. På väg hem från VFU:n tog jag tag i att ringa upp till den arge mannen som sökt mig under dagen. Han var verkligen arg på att jag hade råkat parkera lite fel. Han kan inte ha mycket att göra, orka ta reda på nummer och sitta och ringa hela dagen. Arg som ett bi anländer jag hem, tänkte ta tag i att göra middag till tjejerna i och med att jag har varit i en liten koma de sista dagarna. Tyvärr han jag inte så långt. Klockan gick snabbare än jag jobbade så ja var tvungen iväg till Iksu. Och när jag kommer hem igen är maten i ugnen. Ett stort plus till Fanny. 

Imorgon väntar skridskor hela morgonen, börjar ångra att jag tog på mig att åka. Men men, det är bara att bita i det sura äpplet som min kära mor skulle ha sagt. Eller: - Se det som ett träningspass...

 

/Petra och Josse

 


En ösig lördagkväll

Idag är det en dag att minnas. Inbjudningar till olika fester haglar tätt och alla våra beundrare svärmar. Klockan är 18.06, jag och Fanny sitter i soffan och ser "Design: Simon & Tomas", medan Josse sitter och skriver ett skolarbete. Ja, ni läste rätt. Helvetet har nu officiellt frusit till is. 

Vi är ju lite ovana med att inte ha en minutiös planerad lördag, men vi är dock grymt rastlösa och har tillochmed tjuvkikat på Umeå Kommuns hemsida efter tips vad man gör en lördag. Men, det mesta de hade att erbjuda var åkturer med hundslädar (med studentrabatt naturligtvis), men det är inte så aktuellt när det är 17 minusgrader ute. Vi vill heller inte se film.. Vi vill göra en roadtrip, men var?! Var far man på roadtrip när man bor i Umeå?! Förslag är grymt välkomna! 

Ja, det enda ösiga vi kommer på nu är att dricka kaffe. Med den absurt stora utsvävningen lär ju pigga upp oss iallafall. 


Josse tar en paus från pluggandet och låter sig fotas (i all hast)

Jag och Fanny myser på i soffan. På gott och ont!

Just nu sitter Fanny och spelar schack. På datorn. Josefin börjar babbla och vetenskaplig litteratur. Nä, vet ni vad, nu är det bara å piss och gå och lägg sä!
/P

Fredag!

Första praktik veckan är nu slut. Nu är det bara tre kvar, vilket betyder att ja bara behöver gå upp tidigt 15 mornar till! Det som är skönt när man är på praktik är att helgerna uppskattas mycket. Få veta att man kan sova längre 2 mornar. Inte helt fel.
Som ni kanske förstår så tycker ja det är fruktansvärt jobbigt med tidiga mornar, jag är inte skapad för att gå upp innan 7. Jag hoppas det dära kommer med åren att man bli morgonpigg.

När jag slog upp ögonen på nytt denna dag så stod middagen uppdukad. Tjejerna hade nämligen varit så snälla att de hade gjort middag till en sliten krigare som jag. Uppskattas mycket när detta händer..

Imorgon kommer mamma och pappa och hälsar på Umeå. De ska bli trevligt. Så Fanny, mamma och jag ska väl gå på stan hela dagen, inte min favorit sysselsättning men det blir säkert trevligt. Det är bara ett problem, Fanny har sådan tålamod när hon går på stan. Hon blir verkligen aldrig less. Själv så har jag lite mindre uthållighet när det gäller att gå på stan...

Nydala nästa!

/Josse


Idag..

..saknar jag Etiopien något fruktansvärt. Som jag skrivit många gånger tidigare saknar jag Etiopien varje dag, men vissa dagar är längtan så mycket större. 

Jag vill prata amarinja, jag vill dricka fruktjuice, jag vill gå över till mina tjejer, jag vill krama skitiga skolbarn, jag vill dricka macchiato, jag vill bli arg på taxichaufförer, jag vill att varje dag ska vara ett äventyr.

Jag vill till och med att någon skriker "YOU, hello. Where are you go? Hello, ferenji!"

Men. Istället bjuder jag på en bild:



Klart

Så Ida; nu får du som du vill, nytt inlägg för att slippa snorgubben. Har bävat för att uppdatera för jag ville helst inte bli förknippad med denna oerhört groteska bild. 

Hur som helst, idag blev mycket klart. I tisdags fick vi en inlämningsuppgift på nationalekonomin. Så efter en hel dag igår och en halv idag är vår grupp nu färdiga med (vad vi tror) är de rätta lösningarna..

Innan jag begav mig hemåt i snökaoset hann jag även upp på statsvetenskapens institution för att kolla tentaresultatet (den tenta jag hade tre dar efter vi kom hem från etiopien). Och lyckan var gjord då resultatet blev vg. Helt ok känns det, jag som var så orolig då jag pluggat alldeles för lite.. Men ibland går det bra ändå.

Nu är den stora frågan vad det blir för middag. I förrgår var det wok, och igår var det hemmagjord pizza, vad ska vi göra för att bräcka detta?

Ha en fin helg!
Fanny

sjukstuga

jaa, jag vet. Jag blir aldrig sjuk, men nu är jag sjuk. Tror jag iaf. Men jag är ju lite smyg-hypokondrier men jag kan delge lite symptom:
- När jag nyser låter det som en 100-årig trädstam knäcks i mina bihålor.
- När jag nyser andra gången gör det fruktansvärt ont i min högra axel (?)
- När jag hostar känns det som halsmandlarna är på väg upp.
- Snoret känner av gravitationen.


Ungefär så här kände jag mig när jag vaknade imorse:

Så, nu förstår ni vad jag menar!

Så, jag kanske är sjuk på riktigt?! Oh, måste ringa till Josse och fråga var febertermometern är, jag kanske kan lägga till feber på min symptomlista!?

/P

Massage

Idag tog jag beslutet att ja ska boka en massage på IKSU. Fick tid med desamma så var bara att hoppas på cykeln och fara. var otroligt skönt vill jag lova, hade ja varit rik hade jag gjort det varje dag!

När jag pratade med Erik idag sa han att han skulle komma och hälsa på på onsdag. Vilket glädjande besked. Tyckte det passade mycket bra. Så hoppas bara att de sitter någon och väntar när man kommer hem från praktiken:) För imorgon börjar praktiken...igen. Känns inte som att vi har lärt oss något sen sist vi var ut. Men de ska ändå bli roligt att träffa alla barnen igen.

Nu ska ja börja min dvala som Petra sa att ja hade under min förra praktik. Vakna, praktik, träna sova. Hon verkade inte ha uppskattat de så mycket?!

/Josse


Brödbak och köttbullsmiddag

Efter en hård dag i skolan (9-17) kom jag hem, jag var så trött att jag knappt orkade gå hem (funderade starkt på att ta bussen, men tog mig själv samman..) Väl hemma så kom krafterna tillbaka så jag ställde mig och bakade bröd medan petra och josefin lagade mat. Kokade pasta och värmde upp lite av Josefins goda älgfärsköttbullar. Nu sitter vi alla i köket, pratar lite och väntar på att tv-kvällen ska börja. 

------------------------------------------
Bröd (kanske 12 stycken bullar)

1 paket jäst
5dl mjölk
50 gram margarin

Brödkrydda
Salt
Rågsikt
Havregryn
Vetekli
Linfrö

Gör så här:
Smält smöret och häl i mjölken, värm till det är fingervarmt. Häll ner i en bunke och blanda ut med jästen. Krydda efter smak (det behövs ganska mycket salt för annars smakar inte brödet så mycket)
Sen börjar det roliga, enligt mig. Blanda i lite av varje av de övriga ingridienserna så det blir en bra smet. (men ta mest mjöl..)

Jäs i kanske 10 minuter

Sätt på ugnen på 225 grader. Baka ut bullar i önskad storlek och jäs igen, kanske i en halvtimme. Grädda sen bullarna långt nere i ugnen, tills de fått fin färg.

Klart och betarrt!

-------------------------------------------------------

Gårdagen blev mycket trevlig, eller hela helgen har faktiskt varit en firarhelg. Middag, främmande, mer främmande och fikagäster. Fina presenter och trevligt sällskap.

Nu är det dags att inte soffan för tvtittande.. Inget mer plugg för mig idag..

/Fanny

Grattis

Idag har vi ett födelsedagsbarn hemma hos oss. Ett stort grattis till Fanny som idag blir 22 år. 
Så ikväll ska vi äta go middag, och sen blir det fika. 
Har tvingat Fanny att hon måste ha fika när hon fyller år, så nu håller hon på baka för fullt. 

Igår var vi ute och dansade på Rex. Det stället kommer inte få besök av mig på ett tag nu, med tanke på att jag inte ska förtära alkohol på en månad. Ska bli mycket skönt!

Bäst att ta en lite pn så ja orkar med allt fika ikväll!

/Josse

RSS 2.0