Kan du vara tyst Petra? Jag har ju pratat med dig HELA dagen!

Dagen har varit full med upptåg och obligatoriskt svammel! Jag steg upp ganska sent i jämförelse med J som skramla på där kring 10 snåret. Josse sprang på skyltsöndag och jag gjorde väl som mest ingenting. Sen skulle vi dra till nydala och dricka glögg och sen såg vi på "Erik och Mackan": De är som roliga de där två. Rekommenderar starkt det programmet som går på 6:an. Och nej, det var inte ett sponsorinlägg även om vi hade velat.
Ja, sen på hemvägen "genade" jag och Kicki och när vi mötte upp Ida och Josse hade de hunnit göra en fin, fin snögubbe. Ida bidrog med den chica mössan. Som sagt, detaljer gör outfitten brudar!






Vacker skyltsöndag i ett regnigt umeå med en stoltserande Pablo.
Nu är det läggdags för vi ska upp med tuppen för att bedöma den nya julkalendern. Men det var rackars bättre förr vågar jag nog redan nu säga!

Peace Out! /P&J

Woooo oooo000OOO

Okey, jag säger det bara en gång till, börja rösta. Och rösta på mig. För jag VET att mina sockar är bäst och att alla har sådana sockar hellre än josses fjukiga som går sönder direkt, och för att inte tala om Fannys sockar som verkar vara höga på crack. Nä, vet ni vad. Jag vill ha en trisslott, inte köpa en!!!

Sitter och läser bloggar hela tiden!! Jag är helt tokig. Egentligen är det som att läsa någons dagbok. På ett sätt. Fast ändå inte. Jaja, konstigt fenomen det där med bloggar.. :P

Ska snart dra över till min "girl-next-door" granne Burre. ÄÄÄÄÄxeeell är där och hälsar på i veckan så jag hoppas på att vi ska genomföra årets glöggprovning och se idol. Men de verkar inte vara Idoltittare direkt, Jaja, jag får väl övertala dem. Det löööser sig.

Oh, jag glömde nästan berätta, jag har skrivit på kontrakt för Vännäs innebandy som spelar i Div 1. Tror ni jag är nå mäkta stolt?!?! Jag har varit helt till mig i två dagar nu och kan inte vänta på att:

få springa ut på plan och känna vinden i mitt hår
och innebandybollar skjutna på mina lår.

Jag är så glad att jag tillochmed skriver ett rim! Wiiie:D:D:D
Första träningen(!) på måndag. Hoppas jag lever upp till förväntningarna bara!!

TJING:D


This little light of mine

Först: TACK emma för den oerhört fina motiveringen! Du är värd en fika på ekan! Jag kommer hem imorgon så då kanske vi hinner i helgen? 

Och till er som tvivlar på in inställning till sockar, så har jag det INTE för att det är snyggt, det är praktiskt! Och så sparar jag pengar!

Men, men nog om vår socktävling, lite fler motiveringar önskas, annars vinner ävl jag eftersom emma är den enda som har lämnat någon motivering och den var på mig...

Här hemma så är kollektivet nästan hela tiden fyllt av musik. J håller på att lära sig att spela gitarr, just nu är det två låtar som står på hennes repertoar, "Go tell it on the mountain" och "this little light of mine" Hon spelar jag sjunger, och jag kan den fram och baklänges snart. Men duktig är hon, vi har hunnit med konserter både för P och I. Får se när repertoaren utökas..





Sockar eller strumpor?

Okey, det är officiellt. Nu ska kollektivet ha den första tävlingen någonsin! Om ni läsare inte röstar blir vi högst besvikna! Vi kan se hur många som har varit inne på sidan, så då förväntar vi oss LIKA många röster. Och den bästa motiveringen kommer att kora vinnaren. Vinsten blir en trisslott som de två förlorarna måste betala till vinnaren!


Bild nr 1
Fannys sockar


Bild nr 2
Petras strumpor


Bild nr 3
Josefins sockor.

Så, vem vinner denna extremt viktiga tävling, jag menar, det är ju ändå en trisslott på spel. För "Plötsligt så händer det"!

/P

Alla dessa räkningar

P och jag sitter och kliar oss i huvudena. Försöker få ihop ekonomin på något sätt.  Alla dessa räkningar som ska betalas till höger och vänster. Böcker som ska beställas och hyra ska man tydligen också betala..
F sitter och tittar på Bondee söker fru. Kanske hittar man sig någon rik man som kan stå för de här alla papprerna..


Nu när allt är betalat så väntar vi på att Oskyldigt dömnd ska börja.. Undra vad de ska hitta på ikväll..?
Är föresten på praktik nu, och barnen är så underbart söta. Trivs verkligen jätte bra på min skola. Känns som att man lär sig mer och mer för varje dag som går. Man kommer nog aldrig att bli en färdig lärare...Nya utmaningarna varje dag som kommer. Men de är skoj. Roligt att ha utmaningar att jobba med.

Nu blir det tv, och föresten så är det en väldigt tråkig hallå som jobbar på tv4 just nu.. Nästan så man skulle ha gjort det bättre själv..
Alla är samlade runt tv, nu börjar det!


det vi tycker olika om

Det finns vissa saker vi i kollektivet inte håller med varandra om. En sådan sak är huruvida man löser sockmysteriet när man tvättar. För mig försvinner det alltid MINST två sockar varje gång jag tvättar. Inte ur samma par utan två sockar från två par. Detta har jag löst genom att helt enkelt para ihop de sockar som blev "över", för egentligen är det ju inget fel på dem och jag kommer mig inte för att köpa nya så ofta. Detta är enligt P en totalt förbjuden handling, så gör man inte! Men jag menar att det är ju ändå ingen som ser mina sockar förutom de här hemma. Jag har ju skor på mig hela dagarna i skolan. Fast, jag måste kanske erkänna att senaste hopmatchningen inte var så lyckad. För att göra det hela ännu värre kan jag avslöja att den bruna sockan är en knästrumpa så det känns lite konstigt att bara ha en av den sorten på sig.. Nåväl jag kommer nog fortsätta med min lösning, bara inte P stryper mig för det..


Dagens sockor.. (Måste också poängtera att det blöta på min blå socka inte är svett, de är blöta för att mina stövlar har bestämt sig för att läcka in vatten när det är snö ute..)

Åter till tentaplugg!
Ciao!

en lugn dag

Söndag och snöstrom i Umeå. Jag vaknade vid halv tolv och kände mig rätt utvilad. Igår var jag på mindre bra humör för att jag blev väckt av J och P halv elva.. Konstogt egentligen, jag har alltid varit känd för att vara morgonpigg, men sen jag flyttade till umeå har det verkligen inte stämt. Jag skulle kunna sova jämnt. Det är ju så skönt!

Har varit en riktigt lugn dag, var med min grupp hos U för att jobba på vår rapport, jag var inte riktigt med, orkade nästan ingenting. Var helt slut. Men nu är vi nästan nästan klara. Sista genomläsningen imorgon sen får vi äntligen lämna in den!

Nu har jag och J ätit kycklingtacos, jag både lagade och diskade!
Nu är det totalt lugn framför tvn. Vi väntar mest på kvällens höjdpunkt, Finalen av ensam mamma söker! Spännande.

Ha en fin kväll!
Fanny

Ö-vik

Ska snart dra till Ö-vik tillsammans med en nyfunnen klasskompis för att göra praktik i två dagar. Jävligt tur att jag hookade upp med henne för nu har jag någonstans att sova så jag slipper pendla! Ja helgen har varit mycket intressant. Har fått mejl från min mamma och styvfar som är i Tokyo! Helt galet! Måste verkligen ha en japankväll och titta på alla bilder!

Vi sitter i vardagsrummet och ser på one tree hill som går på femman och josse är eld och lågor för hon har tydligen inte sett avsnittet. Skallgångskedjan är i full gång för att få en rätsida.

Jaja, nu ska jag packa klart!
Tjing! /P


Slitna ben.

Igår lämnade vi Fanny hemma framför Idol medans jag och P begav oss till Iksu. Där var det umpes fotbollscup som väntade. Umpe står då för Umepedagogerna. Så dära var vi och sprang och jagade en boll igår kväll. Det var mycket roligt och laget vårat kom 3:a. Inte fy skam!
Men idag är det inte lika rolig dag, är helt slut i bena, dom väger lika mycket som bly känns det som. Sitter nu och funderar hur man ska få på sig klackeskorna ikväll..?
Nee de får bli ett senare problem tror ja..

flitens lampa lyser på ålidhem

Torsdag kväll och här pågår aktiviteten för fullt. Vid fem begav vi oss till sjukhuset för middag tillsammans med farmor, med väninna. När maten var uppäten (porterstek till J.s stora glädje) så begav vi oss tillsammans med damerna för kaffe och fika. Mycket trevligt!!

Efter handling av mig och J på Maxi så har vi nu ägnat kvällen åt att hjälpa P med att rita tre av miljömålen till hennes redovisning imorgon. Ett smakprov på våra konstverk får ni här nedan. Nu ritar P en serie till det sista av hennes mål. J håller på att göra en ny skylt till vår kollektivdörr. 

Den nya texten lyder:
"Här bor Fanny, Josefin och Petra. PS: Vi har ingen tv, vi vill heller inte någon reklam idag, kanske imorgon"

Själva tycker vi att det är oerhört fyndigt och kul!


J koncentrerar sig för att göra en ny skylt till dörrenP ritar serierF:s miljömål; Myllrande våtmarkerJ:s miljömål; levande skogP:s miljömål; skyddande ozonskikt

Imorgon har jag bjudit hit min grupp till vårt grupparbete så då blir det fika och aktivt skrivande av en konstitution till vårt påhittade land. Faktiskt riktigt kul!

Nu är klockan alldeles för mycket, jag hade ju tänkt gå på bodybalance imorgonbitti, får se om jag orkar upp eller om det blir stepmuskel på eftermiddagen istället.

Godnatt!
Fanny

Confessions of a dangerous mind

Ja, okey, jag erkänner. Hela kollektivet erkänner. Vi är suckers för Sune. Just nu kretsar allting kring Sune och hans helt jävla underbara svensson (egentligen Andersson) liv! I love it!
Har gott runt nu sen förra fredagen och viskat "guuuud, guuuuuud" för mig själv och ser den egentliga matgubben framför mig och sen Sune som snor en korv. Jag ler varje gång jag tänker på det. Ah. Har faktist luskat fram en bild på honom i äldre dar. VI satt här för någon dag sen och diskuterade detta.

Är det verkligen Sune? The Sune? Och förresten hörde jag skvaller om att han hatade att bli förknippad med Sune när han gick gymnasiet. Konstig?


Nog pratat om Sune för stunden för nu har J och F hunnit somna...

Har blivit helt fäst dock vid Gossip Girl. Snygga outfits och Chuck är så slibbig! Yeeew! Och Serena har en härlig röst. Henne gillar vi.

Imorgon väntar ett sjukhusrestaurangbesök och knep och knåp inför en redovisning på fredag. Tror jag ska kasta mig in i den mytomspunna Scrapbooking (?)- världen. Får väl se hur det slutar! Tur jag kan skratta åt mina egna misstag må jag då säga!
Nu ska jag följa de andras exempel och ska dra till kojs!
Tjing!

fler citat

andra favoriter från samma kategori är nog:

"Ser du nåt tåg Karin? Inte jag heller?"
"Familjen, snälla familjen lyssna nu; klockan är fem, vi måste komma iväg innan det tunga trafiken kommer ut på vägen"
"Sol i sinne, brun inne. Din Rudolf(..) Nä Sune, mamma är rörd "
"Kolla Sune jag kan ligga jättestill, det lärde jag mig på dagis!"

Just nu ägnar vi däremot vår lediga (?) tid åt Sunes Jul, även här finns ju lite härliga citat och helt fantastiskt roliga scener.



Kan ni?

Gissa filmcitatet:

-Guuuuud, Guuuuuuud

Squash!

Som de flesta kanske vet så gillar jag och J den lite "udda" sporten squash!
Tänkte illustrera en plan så alla förstår lite:




Så! Nu vet ni har en plan ser ut och lite regler!
Så, boka in nästa lediga tid och SPELA:D
Om du vill ha personlig tränare så tar jag 200 kr timmen. haha. I wish!
Nä, men slå en pling så spelar vi!

/P

Vintern är här!

Äntligen har snön kommit! Jag har verkligen saknat snö och blev så lycklig när det snöade i lördags och att det deesutom ligger kvar två dygn senare gör ju inte saken sämre! Så härligt att kunna vara ute och gå i när det är snö. Hann igår med promenad både till stan, maxi och carlshem och hem igen. 

Men som med mycket annat så får ju inte vintern bara med sig positiva sidor. Imorse var jag lite sen (av naturliga orsaker, ska strax förklara) till vårt obligatoriska seminarium så istället för att gå bestämde jag mig för att ta fram min cykel. SJÄLVKLART hade växlarna frusit fast och jag hade senast jag använt cykeln cyklat på sjuan. Så det var bara att trampa på, uppförsbackarna var inte nådiga så jag var lätt andfådd när jag anlände till skolan (i tid, med 10 minuters marginal!) Varför är det alltid så? När växlarna fryser så har man alltid sjuan i?

Ja, varför jag var lite sen idag, var alltså att jag och P gick upp tidigt, gjorde frukost och sen stämde vi upp i den klassiska "Ja, må hon leva" och väckte J som fyller år. Grattis!

Ikväll nalkas det födelsedagskalas här hemma, J och P håller på med smörgåstårta för fullt medan jag pustar ut efter en hård dag i skolan. Vi hade en uppgift där vi skulle göra diagram i excel där vi skulle jämföra 20 länders BNP med andra olika data. Själva det var inte så svårt, men excel var ingen lek (jaja jag vet, inte så svårt men har man aldrig gjort punktdiagram förut så..)

Nu ska jag nog gå och hjälpa till innan de blir arga på mig.
/Fanny

Dagens happening på Ålidhem.

Har just kommit hem från en föreläsning nu på förmiddagen och mycket hann hända mina vänner!
Jag och Josse tog till den ökända akademiska kvarten b.la. Fick även veta av en sur tant på VFU:n (tanter som fixar VFU) att jag ska tillbringa ca 3 veckor i Ö-vik. Jag ska tydligen pendla 20 mil per dag. I tre veckor á fem dagar i  veckan. Men det visste hon inte riktigt säkert, för skolorna hade inte ringt tillbaka och verifierat att vi får komma. Detta sa hon på det mest spydiga sättet hon kunde. Sedan tackade jag för mig och gick därifrån en smula otillfredställd och ringde J och beklagade mig. Hon kontrade med saker som "Kämpa in i det sista" och i sann Grynet-anda "Ta ingen skit!". Eller det sa hon kanske inte direkt men det var den känslan jag fick! Så medan jag gick hem med ett mycket bättre humör så ser jag att en buss har krockat precis utanför vår lägenhetsbyggnad! Och det luktade lim när jag gick förbi den smått skadade bussen. Bara en liten notis sådär. Och det värsta var att när jag gick förbi den krockade bussen på vägen så smyger en annan buss upp bakom mig och jag märker den i sista sekund så jag hoppar åt sidan med hjärtat i halsgropen!

Så, alltså, på ungefär en halvtimme hann jag känna många känslor! Pissnödighet, ilska, uppgivenhet, rädsla, glädje, och gränsen till utplåning.

Men, vadå, det är ju bara en vanlig dag på Ålidhem.

Som sagt, som sagt

Ja igår var jag ute och rullade hatt för fulla muggar. Han pröva på både Pentans och Kalles dansgolv, kan inte ge så bra betyg till nått av ställerna. Innan vi gick ut var det fru Linneruth som ställde upp med kalas. Så vi var där ett gäng tjejer, de surrades som aldrig förr. Mycket mycket trevligt.

Efter krogen när vi var på BigBoy så var det en man i kanske 30 års åldern som inte hade den vassaste kniven i lådan om man säger så. Hissen gick verkligen inte hela vägen upp. Han förstod då inte hur det var möjligt att man ville bli lärare, för lärare klagar bara sa han. Efter ett långt samtal orkade jag inte lyssna på han nå mera. Han var inte alls smart och väldigt otrevlig. Så han tycker ja inte om från och med nu.

nu ska ja baka lite fudge tills imorgon, för då är det en stor dag som kommer att inträffa!


Mina (ensamma) dagar

Sedan J och P åkte har jag ändå varit rätt så kreativ här hemma (har inte städat än men vi får se om det hinns med, skulle vara kul att städa innan de andra kommer hem!) Igår efter skolan så sov jag ett tag (inte så kreativt men välbehövligt) Sen pluggade jag och cyklade jag iväg till IKSU där jag träffade en annan J och gick på Stepmuskel, ett riktigt kul pass där det blandas både vanlig step med styrkedelar (lite bodypump inspirerade), riktigt kul! Resten av kvällen låg jag mest i soffan, såg på tv och spelade vetgirig.

Idag, lördag ringde vöckarklockan TIDIGT, 7.00 infann jag mig i tvättstugan för att få bort mitt enorma berg av smutstvätt. När tiderna i tvättstugan är få får man helt enkelt ta de som är lediga! Så vid tio hade jag hunnit tvätta sex maskiner, torkat alla kläder och vikt ihop dem. Då var det dags att cykla till IKSU igen för ännu ett stepmuskel pass. Idag med 60- och 70-tals musik. Tror att detta kommer bli en favorit. Men nu blir det vilodag imorgon. Träningsvärken är inte nådig,,

Nu har klockan blivit halv två och jag ska sätta igång med att plugga. Fast, jag har hunnit med att äta mat också. Även idag en egen favorit som jag är tveksam som skulle mottas med hurra-rop från J och P. Men gott blev det!

-------------------------------------------------
Spagetti med tomatsås 2 port.
3 morötter
1/2 lök
1/2 vitlök
2 champinjoner
1/2 paket med krossade tomater (Det som blev kvar från linssoppan..)
Kryddor (idag blev det salt, peppar, paprikakrydda och basilika)
ev. lite mjölk (jag tycker det kan bli för stark tomatsås så jag brukar milda ner det lite..)
2 port Spagetti

Börja med att skala och riva morötterna, hacka löken och pressa vitlöken. Fräs detta i en stekpanna i lite olivolja. Skär champinjonerna och stoppa ner dem i stekpannan. Krydda och låt steka ett tag. Häll sedan ner tomaterna och mjölken. Låt småkoka på svag värme medan pastan kokas.
Klart!

TIPS! Ät knäckebröd till så blir man mätt lääänge!

------------------------------------------------------

Nu: Plugg i åtminstone någon timme.

Och J; det är inte bara i Hortlax det är vitt. Tittade precis ut genom fönstret och det har ÄNTLIGEN börjat snöa!! Fast det är ju inte bara bra, det är nog snart dags att ta bort cykeln. När jag cyklade hem efter träningen idag var det riktigt halt, och precis när jag hunnit tänka det så låg jag på marken med cykeln över mig i en kurva..

/Fanny

Ett vinterland

Hemma i Hortlax är det mycket mera vinter än vad det är i Umeå. Hära ligger det ett tunt vitt lager snö på marken och träden är lite småvita av den lilla snön.
Sitter hemma hos mamma och pappa. Mamma och broder har just åkt på stan för att köpa en ny dvd. Så ja sitter hära och ska strax åka och handla för nu nalkas det kalas..

Ikväll ska ja till min kära gymnasiekamrat Emma och kolla in hennes nya lägga. Det ska bli mycket trevligt att vara en kväll med gamla kompisar.

Hoppas ni har de bra tjejer var ni nu befinner er, blir lite orolig när man inte håller koll på varandra...

Ensam hemma

Från igår och fram till söndag är jag ensam i kollektivet, både J och P är hemma i Piteå. Jag måste erkänna att jag saknar dem, det är rätt tråkigt att inte ha någon att prata med, ingen att äta middag med. När jag kom hem från skolan idag så ropade jag som vanligt "Hallå?!" Ingen svarade, och jag kom på att det var ju inte så konstigt. Det är fascinerande hur fort man vänjer sig vid saker. Att bo på ett visst ställe med vissa människor. Jag kanske har lätt för att känna mig hemma, vart jag än är? 

Men jag måste ju ändå erkänna att det också är skönt att få vara ensam, skönt att kunna få en paus från de andra. En sak jag passat på att göra idag är att laga något jag saknat; Linssoppa. J och P säger att de inte tycker om linser (undrar om de smakat?) så det har inte blivit att jag lagat det. Men idag när jag gick hem från skolan stannade jag till på ICA för att köpa det sista jag behövde. Så efter kanske 30 minuters matlagande hade jag min mat och ett antal matlådor.  Njöt gjorde jag.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Linssoppa
2 dl röda linser (okokta)
4 små morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 potatisar
Grönsaksbuljong
1/2 pkt krossade tomater
1 burk creme fraiche (Har jag stavat rätt nu J?)

Börja med att koka linserna i 4 dl vatten (glöm inte salt!) När linserna är nästan klara (efter kanske 10 minuter) häll bort vattnet och ställ linserna till sidan

Skala och skiva morötterna, hacka löken. Stek dessa, i en kastrull,  tillsammans med pressad vitlök i lite olivolja. Salta och peppra (jag satte även i lite Berbere/Bako krydda/Etiopisk peppar, men bara för att vi hade det hemma och jag ville få lite etiopienkänslor. Tips i alla fall!) Skala under tiden potatisen och skär den i tärningar. Tillsätt vatten (inte allt för mycket), potatisen och en tärning grönsaksbuljong. Koka soppan under lock tills potatisen är klar och morötterna är mjuka. 

Tillsätt linserna, tomaterna och creme fraichen. Koka upp. Klart!

Jag åt det idag med ostmackor med gurka till. Lär definitivt bli repris på det!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu ska jag iväg på aerobic och så får jag se om jag orkar plugga lite mer ikväll.
Ja just ja! Jag klarade min andra tenta!!
/ Fanny 

Är de något för mig kanske

Yes, nu är jag och P just avslutat mitt core pass jag och hon har haft i vardagsrummet. Jag har vilodag från träningen idag men P tyckte att vi ändå skulle träna lite. Efter att ha varit nog många gånger på Core så behöver man knappt gå dit tyckte vi så vi höll ett hära hemma. Hör och häpnad så höll vi på ungerfär lika länge som man gör på IKSU. Så båda var väldigt stolta efter detta..
Kanske man skulle ha tagit och blivit tränar på fritiden, kanske man kan starta ett pass hemma i vardagsrummet.. humm.. tåls att tänka på.

Helgen tänker jag tillbringa hemma hos mamma och pappa. Detta ska bli väldigt mysigt med tanke på att ja inte har varit hem nå under hela terminen. Ska bli så skönt att vara i ett hus, och ett hus fullt med mat i kylen. Hoppas nu mamma läser detta så hon förstår att hon kanske ska överraska mig med något gott i kylen?:)

Nu måste ja sova så jag orkar upp och räkna matte på morgonen:)

Ännu en kväll

Så var det tisdagskväll, liksom förra tisdagen var vi hos farmor och åt middag. Ännu en trevlig kväll. Tyckte vi och vårt sällskap.

Resten av kvällen har jag ägnat åt Desperate Housewifes och allmänt slötittande på tvn. Under tiden har J och P tvättat och nu håller det som bäst på med ett Core-pass inne i vardagsrummet. J leker instruktör och skriker åt P samtidigt som hon själv också tränar. Jag begrundar det hela med hänvisning till att jag har vilodag idag (vilket jag faktiskt har, var både och dansade och på spinning igår)

Sen fick även jag och J en idé som P mottog med viss skepsis. Vi funderade på att spara lite pengar och flytta till något mindre. Kanske ett studentrum för säg så där  2000 kronor i månaden. Inte alls trångt för oss alla tre. Inte alls något bråkande.. Jaa, vad tror ni? Kanske något att tänka över..



Spinnarn

Har just kommit hem från en hektisk dag. Började med en lång föreläsning om etik som följdes av en ännu (!) längre! Så man är väl lite trött i knoppen. Efter det slängde jag i mig dagens första mål eftersom jag råkade ta våran magsjuka-fisk-matlåda som ingen ha velat ha som lunch. Sen bare av på Core och spinning. Efter spinningen blev jag yr i bollen men J var snabb på att köpa en banan och äpple till extrapris!
Nu ska vi iaf hoppa i duschen, och sen ska vi se på världens roligaste film som jag inte har sett på år och dar Life!



Tjohej leverpastej /P

Städning och singstar

Gårdagens sittning blev, över all förväntan Alltså riktigt trevlig. Jag och U njöt för fullt över att få gå ut i fiskarbyxor, och att ha magväska att förvara sina saker i var klockrent på dansgolvet!

Middagen som serverades var äcklig (inte ofta mat är oätlig på sådana tillställningar men det här avr extremt). Förrätten var svamsoppa (ååh vad jag hade sett fram emot den) men den som hade tillagat den hade nog sluntit med pepparkvarnen för den smakade BARA peppar.. Sen kom huvudrätten, en liten (nu pratar vi minimal) potatisbit och en nästan lika liten köttbit som var så seg att den inte gick att tugga. Och ingen sås!! Kändes lite som Etiopien där man aldrig kan f sås till sin mat.. Efterrätten var iaf god, äppelpaj och vaniljsås kan ju inte bli äckligt..

Efter middagen fick vi stora möjligheter att testa dansmovesen. Jag övade mest på min bugg, hade riktigt roligt.

Innan kvällen var slut gick vi till Baloo för att få i oss lite mat, vid halv tre fick jag sova och det var längesedan det var så skönt

Idag:Lördag. Jag har varit sjukt trött hela dagen och i ärlighetens namn på ganska dåligt humör också. Så jag ahr mest vart på mitt rum, pluggat och slappat.. Under tiden har J och P städat hela lägenheten! Efter att jag fick lite dåligt samvete över att inte ha hjälpt till med städningen så lagade jag middag. Älgskav, pressad potatis och lingonsylt. Inte helt fel. Nu är de på väg ut och har ägnat kvällen till singstarsjungande. Jag sjöng några låtar innan jag återigen gömde mig på mitt rum. Nu ska jag snart snart få sova, bara ljudnivån blir lite lägre hemma i lägenheten.

Men ändå, en trevlig helg. Imorgon blir det sovmorgon, sen IKSU och lite plugg. Kanske en söndagsmiddag med kollektivet?
Peace!

Kvällens sittning

Jaa då är det fredag och jag är oerhört trött efter en vecka med både tenta och ny kurs. Sista föreläsningen i eftermiddag var koncentrationen låg, satt mest och surrade.. Morgonen började jag däremot med ett Bodybalance pass. Var ytterst tveksam till denna blandning av pilates, yoga och thai chi då jag inte är känd för min smidighet eller uppskattade yoga speciellt mycket då jag testade det. Men jag måste erkänna att jag hade fel, det var ett riktigt roligt pass. Inte jättejobigt (men inte heller så att man inte kände att man tränade.) blev en bra start på dagen.

Nåväl, istället för att vila så kommer jag ägna kvällen åt återsittning (den för de i våran klass +våra faddrar sen nollningen) Tror att det kommer bli en trevlig kväll, alltid roligt att få umgås lite med folk man i normala folk inte gör.

Temat för kvällen är charter, så jag har låtit mig inspireras av detta:




Ja, kanske inte så extremt, har inte helt bestämt min utstyrsel, men det lutar åt shorts, linne, sandaler (med de obligatoriska sockarna i) och till det en magväska i läder. Får väl se om detta blir flipp eller flopp.

Nu: en kort power nap..

Krut Barbro

Folk som känner mig vet att jag har väldigt dålig kordination.
Den är näst intill obefintlig. Iallfall så var jag med Ida och Carina på hjärngympa igår. Det är en gruppträning på 1½ timme men en ledare vid namn Barbro. Hon är kanske i 50 års åldern och är starkare än starkast. Hon har kordination som är 1000 ggr bättre än min och hennes armhävningar är sanslösa.
Där var jag med ca 90 till, jag var nog bland de sämsta på passet..(det fanns några till i min klass). Innan ja gick på passet tränade jag hemma i vardagsrummet på dubbelstutsar och hoppningar. Tjejerna skrattade åt mig men jag for ändå. Efter passet så var jag död, efter att ha försökt hänga med i krutbarbros tempo så fanns de inte nå krafter kvar. Så när ja kom hem gick ja till sängs..

Hur som hellst då är ja på praktik. Eleverna är hur söta som hellst och har en superbra handledare. Är verkligen nöjd med praktiken. Visst blir man trött av allt ljud men de är verkligen roligt.

Ikväll så har ja iallfall varit på flodhäst dans och nu sitter ja och väntar på Erik och Jonas. Ska bli trevligt med lite pite folk. Vi får heller inte glömma att Petras pojkvän Emil är hära, nyklippt och fin.

/J


Nattsuddarn

Jag är kass när det kommer till att vända dygnen. Jag gör det i all hast att jag knappt märker det.

Innan J och F gick och lade sig 21.30 drack vi en kopp te och unnade oss en bit mörk choklad. Var är världen på väg?! Vi beter oss som vuxna! Sen när, NÄR, började Petra Sjöberg äta en bit MÖRK choklad för att sedan gå och lägga sig halv tio?! Nä, just det, jag har inte riktigt än börjat med det, för jag nattsuddar jag! Fast egentligen gör jag väl inte det, klockan är ju bara trots allt 23.46. Och jag funderar starkt på att gå och lägga mig. Gah, pensionen, here I come.

Emil kommer ner imorgon, plus att Erik kommer också så det kommer bli en myrstack här, men äsch, det är vi ju van med alla periodare i detta kollektiv! Blink Blink;)



Snart Etiopien! Jag kan knappt bärga mig:D

Gunåååttt
/P

middag

Efter att ha slitit med min tenta (som förövrigt gick ok, tror jag) så begav jag mig hemåt, därifrån raskt vidare till framror på sjukhuset. Alla tre. Där bjöd hon på middag som vi åt tillsammans med hennes väninnor som också bor där. En  mycket trevlig kväll, tror vi alla (både unga och gamla) njöt för fullt. 

På väg hemifrån var vi alla tre på mycket gott humör efter en trevlig måltid så stämningen var på topp. Så som den ofta är här i kollektivet.

Resten av kvällen har ägnats åt att Josefin testade och furundrades över hennes nyinköpta mopp. u sa städningen bli än mer effektiv...

Just nu sitter jag mest och väntar på att klockan ska bli tolv, å blir det valvaka för mig. Är ledig imorgon så då blir det sova utan väckarklocka!

Take care!

Halloween

I'm BACK!
Ska börja med världens godaste mellanmål/kvällsfika. Gravad lax på husman. Fy tusan. Med en tekopp.
Ja, iaf, efter mer än en vecka hemma kommer jag tillbaka till Umeå och känner mig utvilad men ack så inte taggad på skola och plugg.

Efter att jag har sett klart top model ska jag duscha, sen ska vi och äta med F och J farmor! Ska bli riktigt trevligt!

Tjolahapp!


Jag längtar

Jag vill att tjejerna ska komma hem. Jag har de så tråkigt hära hemma..
Ja har just lagt lver 500 spänn på en himla mattebok på engelska.
De kändes verkligen inte skoj men ja måste ju ha den.. så så var de med de..

Idag har vi varit ute i skogen med tjejerna i klassen. Jätte mysigt hade vi de, grillade lite korv och pinnbröd och bara mös på. Vi hade jätte bra väder, bilder kommer imorgon när P kommer hem med sin dator.

Imorgon kommer tjejerna så då blir jag glad!
/J

Dyrt besök

Ja, som J skrev igår så har det varit tyst ett tag nu. En anledning till detta kan kanske vara att kollektivet inte har varit sig likt på sistone. Förra helgen åkte jag och J och jobbade, när vi kom hem var P hemma i Piteå så hela veckan var vi bara två. Sedan i torsdags lämnade jag Umeå också jag för Piteå. 

Anledningen att jag åkte hem var för att jag skulle åka till tandläkaren. Oerhört viktigt, kunde inte vänta sa de när jag ringde dit. Så i torsdags åkte jag 22 mil för detta viktiga beslut. När jag kom dit var jag där i kanske 2 minuter, allt såg ok ut och sedan kostade kalaset 300 kronor!! Hur viktigt kan det vara?

Hur som helst var det skönt att vara hemma, har hunnit plugga en hel del vilket var otroligt välbehövligt. J har ju gjort bort sin tenta men min väntar på tisdag. Aldrig mera förvaltning!! Usch, inte en kurs som jag uppskattat.

Imorgon blir saker återställda till det normala igen. Både jag och P återvänder hem. 
Då blir det nya recept och historier från oss!

Ha det fint!
Fanny

tyst ett tag

Vi har hållit oss tillbaka lite några dagar nu.
Alla har haft fullt upp, det har varit tentor och det har varit plugg. Jag har iallfall skrivit tenta och de gick klockrent. Men man ska ju inte säga för mycket, kommer bli besviken om ja inte klarar den nu..

Ikväll ska jag och Ida och Isa käka middag hemma hos oss. Sen ska vi till marie och hälsa på sen på bio. de kommer att bli mycket trevligt.

Nu blir det frukost!

RSS 2.0