P och J:s städfirma AB

Nej, vi känner inte av lågkonjukturen i vårt aktiebolag.

Mina kära vänner, idag har det varit en sådan dag som man borde ha minst fyra-fem-sex-sju gånger i månaden, men kanske beroende på boende då naturligtvis!

Det har fejats, skrubbats, vaskats, tvättats och tillochmed toalettväggarna skiner som aldrig förr! Kaj (vår hyresvärd) skulle få tårar i ögonen om han ser hur bra vi vårdar hans bebis (lägenhet). Josefin fick för sig att börja putsa fönstrena men där sa jag stopp! Våren måste nog bli lite mer påtaglig..

Vi började vår städning med att börja rensa ut garderoben i hallen. Jag illustrerar:

För övrigt måste jag bekänna att tre nya skopar (inhandlade inom tre dagar) är med och slåss om utrymme i hallen.
Men, vi gick ner med lådan som syns mitt i bilden full med skor.

Nu, sitter jag, drar en suck av lättnad att vi genomförde vår rockad, och om Fanny läser detta, som just nu är på "semester" i huvudstaden: WE DID IT! Och vi gick ner till förrådet med några av dina par skor, du kanske får rockadera tillbaka lite skor när du kommer hem:P

Så här nöjda, slitna och tillfredsställda är jag och Josse just nu:

Jag gillar Josses tisha! (mammalexikon: t-shirt)

Vi har även tillbringat tre timmar av och till i tvättstugan! Jag märkte att kläderna började sina i garderoben, och märkligt nog hade jag ett ganska stort tvättberg.. Josses tvättberg var inte så pjåkigt det heller.

Nu ska vi se Killinggänget på Grand och bara njuta av bästhumorn!
Tjing!
/P

Förresten, detta var vår "måndags-student-fattig-middag":

Sparris inlindad i bacon
Marinerad oxfilé
Pottisgratäng
Tzatziki och en snabb ihopslängd sallad med fetaost och olivolja

Dålig update

Här har det varit tyst. Tror ingen av oss riktigt haft inspiration nog att bloggs. Men idag känner jag inspirationen flöda igen.
Sen sist har vi hunnit emd mycket yatzy, haft besök från piteå (petras mamma och bror) jag och J har tillsammans med kicki varit på sistnämndas stuga och grillat korv. Jag har skrivit tenta, som gick bajs, men jag klarade den på poängen, så nu är jag glad. I lördags var vi hos kicki och umgicks. Sen skulle vi ut, men på rex var ddet världens längsta kö, så jag och ulrika avslutade kvällen med ett minimål på max, innan vi fick skjuts i väktarbilen hem.

Igår hade vi (eller jag) en liten happening, med middagsdejt, värdarna var ulrika och peter, och dejtobjektet i fråga var peters kompis. Det var nervöst innan, men blev en trevlig kväll. Middag och "nya geni", där jag och ulrika lyckades förlora tre spel i rad. Illa.

Imorgon åker jag till sthlm i nästan en vecka. ska bli ¨å skönt, känner att jag behöver en liten paus för den insnöade universitetsvärlden.

Ikväll ska vi för att jag åker imorgon äta oxfilé med potatisgratäng, baconlindad sparris och bara njuta. Jag funderar dock på om vi sörjer att jag ska lämna kollektivet eller om J och P firar att jag ska vara borta?

/Fanny

En lördag

Den klassiska studentlördagen: En lördag för studenter tror jag att många utomstående skulle tro består av följande:
14: Uppvakning, frukost/lunch med det som finns hemma; idag vart det vatten och knäckebröd utan pålägg
14-18 Tv, tv, Facebook, msn
18-19 Lyxmiddag; Nudlar, lördagen till ära med köttbuljong i vattnet
20- ? Fest, utgång, taxi hem

MEN

Detta kan jag starkt dementera. I en fyra för tre har i alla fall två av kollektivmedlemmarna haft en helt annan dag:
8: Uppstigning; frukost bestående av bröd med ost och gurka, kaffe.
8-10: Packning av väska, dator, kollegieblock. Matlådor plockas fram ur frysen.
10-12: Plugg i Lindellhallen. Kurvor ritas, kaffe dricks
12-12.30 Lunch, medhavd matlåda. Rester från fredagsmiddagen; klyftpotatis, fläskfilé och bea
12.30-16 Fortsatt plugg; kaffepaus men mycket effektiv
16-18: Rappportskrivande vid köksbordet, förberedning av maten. Pajskal bakas och förgräddas, egen tacopaj vankas
18: Tacopaj. Resterna läggs upp i 6 matlådor.
19.30: Liten utflykt med bilen för att köpa lördagsgodis-
20-21.30: Robinson, godisätande
21.30: Lite mer plugg innan vi kan kosntatera att "det är ju en dag imorgon också"

Jajjamen, det var våran dag. Vissa tycker att vi hade lite pensionärsvarning. Men jag måste erkänna att det har varit en bra dga. Vi har hunnit umgås med olika människor, vi har hunnit förbereda tenta och rapporter. Vi har matlådor till imorgon och jag kommer inte behöva sovmorgon. Skönt!

Nä, nu är klockan alldeles för mycket, nu väntar min säng
/Fanny


Tentatider

Så är det återigen dags, tenta på tisdag, det känns som jag jämt har tenta.. Det är oerhört påfrestande att sitta och plugga så mycket som man behöver innan en tenta, men samtidigt måste jag erkänna att jag på något sätt gillar det. Att sitta uppe i lindell, dricka kaffe och försöka lösa olika grafer. Idéer och försök, och när man kommer på det, så är lyckan obeskrivlig. Sen hinner man umgås också. Med detta i åtanke ska vi därför ha en pluggdag även imorgon uppe i lindell. 10.00 infinner vi oss för ännu en dags nötande.

Men ikväll; ikväll är det lugnt. Jag ska nog se hills på datorn och bara slappa.

/Fanny

Jobb?

De är de här med sommarjobb då..
Är det någon som vill ge mig ett?
Känns som att ja måste ta tag i det på allvar NU, eller helst NYSS..

Ett stort grattis till Ida som fyller 22 år idag!
Hipp hipp hurra!

Ikväll nalkas det spelkväll, så bäst att skärpa till sig med att inte vara en sådan dålig förlorare..


Dagens andra..

.. recept bjuder jag på här. När lunchen skulle lagas idag var jag rätt tom på idéer, inte heller så hungrig eftersom jag de senaste dagarna har haft oroväckande ont i magen igen. Så då kom jag på vad jag brukar äta i etiopien då jag har ont i magen; morotspasta. Efter en check att alla ingredienser fanns hemma så lagade jag det. Maten gick lätt ner, nu återstår väl bara och se hur magen mår..

-----
Morotspasta 1port.
1 liten gul lök
1 morot
1port spagetthi
1 tskd pesto (pesto brukar jag inte ha i etiopien men gott blev det.)
Olivolja
Salt
Peppar

Börja med att sätta på pastavattnet, hacka lök och skala moroten. Använd sedan skalaren för att "skiva" moroten. Stek detta i olivolja, salta och peppra. När pastan är klar blanda i pesto och så på med morots-lök-blandningen. 
Klart!
--------------

Nu är det dags för skola
/Fanny

Vissa saker ska inte kombineras

Det finns vissa saker som man inte ska kombinera. Jag tänker främst på saker man äter som verkligen INTE PASSAR ihop. Klassiskern att borsta tänderna och sen dricka juice. En annan skräck är kaffe och apelsin. Med detta i bakhuvudet borde jag ha förstått att min frukostkombination för dagen inte skulle passa så bra ihop, men icke. Jag gjorde en smoothie med jordgubb, vaniljyoghurt och apelsinjuice. Och så en stor kopp kaffe. Smoothien gjorde att kaffet smakade skit. Men jag ville ju inte missa kaffet, så jag drack min smoothie, drack massa vatten och sköljde munnen sen kunde jag njuta av kaffet.

Förövrigt är det sant, jag drack smoothie till frukost! Jag har i hela mitt liv bara och endast velat ha mackor på morgonen (och vilken övrig tid på dygnet annars för den delen, jag har nog kunnat leva på bara mackor i 22 år) Men nu i vår har det hänt något, jag är inte så sugen på mackor något mer, jag äter yoghurt till frukost. Så idag var det smoohie. Gott, gott. 

Nu väntar mina skolböcker på mig. Måste nog ta en funderare på vad som händer med världsmarnadspriserna om vi har externa effekter utav nedsmutsning. Eller kanske köra en Cost-Benefit analys av hur mycket det skulle kosta att bygga om e4-an till Kolbäcksvägen, säg på en sådär 50-års period. Det är det jag sysslar med mest hela tiden.

Sen innan skolan; en promenad ute i VÅREN!

------------
Smoothie, ett stort glas

1 dl vaniljyoghurt
1 dl apelsinjucie
3 jordgubbar

Blanda allt med mixerstav och drick! Gott och enkelt. Och det fantastiska är att det går att variera i all oändlighet. Man tar det man har hemma. En annan hit som jag testade igår är 1 dl vaniljyoghurt, 1 dl mjölk, 3 jordgubbar och 2 msk blåbärssylt.

------------

/Fanny

Vår (?)

Efter att jag har missat de två senaste vårarna här hemma har jag igår och idag insett varför alla pratar så gott om våren. Det har varit kallt och mörkt alldeles för länge, men så plötsligt igår visade termometern plusgrader och solen strålar. Vårjackan åkte fram och jag kunde njut av att gå till skolan. Igår på rasten kunde vi sitta ute mot väggen och dricka vårt kaffe. Jajjamen, det är skönt med sol, det är skönt att man snart kan gå till skolan utan att vara rädd att ramla.  Och pigg blir man också!

Igår efter skolan lagade jag och Josefin mat, det blev chili con carne som jag länge älskat men josefin har inte varit lika förtjust i det. Men gårdagens recept blev riktigt lyckat.

--------------------
Chili con carne för studenter, 4 port.
Köttfärs (ca 400 gram)
2 gula lökar
1 burk med vitabönor i tomatsås
Chilipeppar

Steck köttfärs och hackad lök. Krydda rikligt och häll i bönorna. Låt puttra ett tag. Ät med bröd (vilket som helst, men till lunch idag tog jag knäckebröd vilket var en riktig hit!)

--------------------------------

Nu ska här pluggas, tenta på tisdag. Sen är det dags för salsa återigen.

Förövrigt provade jag på stepdance igår. Det var sjukt kul! Jag trodde inte att jag skulle gilla det, men se det sjukt kul och om några gånger kan jag nog koreografin perfekt.



/Fanny


En dag på skolan

Efter att Mikaela dragit ett hemskt skämt/gåta på skolan måste jag dra ett bättre här..

Vad kallas en bag-in-box vin i Piteå?
-Fördrink 

Efter en hel dag på skolan är jag ganska slut, planen var att jag skulle åka till Isa och hjälpa henne med matte. Men tur i oturen så har hon fått feber. Detta betyder att jag kan sitta i godan ro i soffan och kolla på tv och veta att jag egentligen måste börja läsa litteratur. Men de blir de inget av, utan istället blir det

1 Mästarnas mästare
2 Desperate 
3 Sova

Onödigt att bli utbränd vid blotta 20 år!

/Josse



Vårlivet

Aaah, nu när det snart vååår:) Okey, visserligen är det första dagen med någorlunda plusgrader, men nu skiner solen iaf, och sitta i humhuset med solen i ryggen var inte en hit idag när vi väntade på våra tentaresultat!

Ja, jag klarade tentan! Wiie. Som jag är duktig! Fast man ska inte glädjas så länge, har hemtenta nästa vecka! Hur nu det ska gå..

Iaf, ska på arbetsintervju på torsdag angående pressbyrån! Hoppas jag får jobbet, men, eftersom jag är så jävla duktig och klarar alla mina tentor borde jag kirra jobbet:P Kanske ska skriva med det i mitt CV.. :P haha.

Nä, nu ska jag gå och posta en keps till Kebnekaises fjällstation!

Hojres! /P

.

Här har det varit dålig uppdatering. Jag är nu hemma i umeå igen. Beck och yatzy igår. Skola idag. Och Iksu. Som vanligt, typ.

Hade en riktigt trevlig helg hemma, träffade både emma och sandra. Hann vara ute på kalles och fika i gallerian. 

Josefin och Petra ser hockey ikväll, jag ser på annat på tv. Det var väl det mesta. Over and out

Kvällen

Så är jag uppe i Pieå igen. Jag har även denna helg lämnat umeå för piteå. Nu sitter jag hemma hos bogren-dahlberg och ska se på melodifestivalen. Efter denna stora happening (där jag så klart hejar på måns!) så tänkte vi styra vår kosa mot kalles för att få lite gymnasienostagi och svänga våra lurviga där. Imorgon ska jag träffa sandra innan jag beger mig neråt igen. Förhoppningsvis med sällskap även den vägen!

Igår var jag och emma förövrig på en GRYMT SVÄNGIG gospelkonset på kafé station i Umeå Mellanspels gospellinje stod för underhållningen. Som jag saknat att få njuta av gospel, glimåkrasaknaden var plötsligt ett faktum.

Nu har det börjat, nu ska vi se vem som vinner (snälla, snälla inte af ugglas..)

/Fanny

Rudolf!

Måste bara lägga in en bild innan jag ska på lagavslutning..


En sån KARL!

Nya flugan

Ja, jag vet att det verkar som om vi vänder kappan med vinden, ena dagen nöter vi Sunes sommar, sen nöter vi något redan utnött uttryck osv, och nu är det yatzy som gäller! Helt galet.

Kicki kom nyss förbi och skulle lämna igen Josses cykelnyckel, kl 21 ungefär, jag tittar med en sugande blick i hennes ögon och frågar om vi ska ta ett parti yatzy innan hon går hem! Ja, inte var Fanny sen på att hoppa på yatzy-tåget och det blev tre partier och tedrickande. Gammeltanter. Ja, kanske yatzy är bättre än att ränna på stan? Visst då mamma!!?

Ska lägga upp en bild på yatzyn jag fick på förstslaget utan att ens kolla!! Det är inte tur, det är skicklighet. Eller bra sannolikhet.

Nä, nu äre bara att gå å lägg sä, ska upp och tvätta troller 07.00!!

/P

Aktiv dag

Idag har jag hunnit med mycket, jag har varit ledig hela dagen. Lediga dagar brukar i mitt fall betyda sovmorgon, tv-tittande, middagssovande och allmänt slappande. Idag var det inte en sån dag. Jag gick upp vid åtta, åt frukost, pluggade till tolv (inga pauser heller!) Sen städade jag mitt rum och min toa. När jag ändå höll på städade jag resten av lägenheten också! Sen bytte jag gardiner i mitt rum. Hittills har jag haft bruna fransgardiner, men nu tyckte jag det var dags för mer vår. Så vita gardiner från indiska, inte heller panel som jag är dödligt less på. Mamma har alltid haft poblem med gardiner och uppsättningar, är det vuxenpoäng när jag nu förstår henne?

Efter städningen blev det plugg innan jag knatade till iksu för beachvolley och simning. Wok till middag och så det obligatoriska partierna yatzy..

På tal om det här med vuxenpoäng, på vissa plan märks det verkligen att man börjar komma upp i åren. När vi var hemma i piteå förra helgen var jag och josefin och fikade med nyblivna mamman Lina. Vi pratade om let's dance, melodifestivalen och städning. Jajjamen, städning är ett ständigt diskuterat ämne, äntligen förstår jag varför man måste dammsuga fler än en gång i veckan.


Nu är det bara att vänta på sommar så man får spela lite volley ute..

Dagens

Dagens plus: SALSA, helt utan tvekan en av veckans höjdpunkter, jag verkligen älskar att få åka till den svettluktande källarlokalen och dansa under 90 minuter. Nästa vecka är det avslutning, men då blir det ännu en kurs. Yes!

Dagens minus: Dels huvudvärken som är DEN värsta på länge, jag ahr aldrig lidit av migrän (som Josefin gjort) men idag undrar jag vad det är med mig, huvudet spränger och inga tabletter hjälper. Nu väntar säng och sova för att förhoppnignsvis bli bättre. Det andra minuset är den tillfälliga svackan i studiemotivationen, allt gick dåligt idag, allt var svårt. Men efter att ha läst lite i nobelpristagaren Krugman så lossnade något, så nu blev helt plötsligt neken ett plus igen.

Dagens fundering: När blir det vår? Jag är less, less, less  på all snö. I Etiopien har jag hela tiden sagt att jag saknar vinter och snö. Men nu är det kosntaterat, jag gillar inte vinter, jag gillar sommar. Punkt.

Dagens saknad: Etiopien, som alltid. Idag saknar jag mina tjejer mest. Galna skrik och mycket kärlek.

Dagens (ja, vaddå?): Kollektivet en fyra för tre är en ungdomsgård. Här spelas yatzy, dricks te och äter bullar. Här kommer det och går folk mest hela tiden. Skratt och tv. Prat och plötsligt påkomna aktiviteter.

Morgondagens uppgifter: Plugga, städa rummet (ev. garderoben), volleyboll och kanske något mer på iksu.

Helgens bravader: Hem till Piteå igen, träffa Sandra, Emma och familj.

Nuets uppgift: Gå och lägga sig, huvudvärken ska bort.

/Fanny


yes

Igår på skolan fick jag veta att uppgifterna vi hade från praktiken skulle in.
Panikslagen åkte ja hem från skolan, satt mig framför datorn med böckerna.
förstår inte varför jag alltid ska göra så, göra allt i sista minut?!
Så jag kände att jag hade kvällen räddad, men massa skrivning!

Jag insåg ganska snabbt att jag inte kommer att hinna klart alla mina uppgifter, men idag är de klarar! Inlämnade och allt! Känner mig mäkta stolt.

Imorgon är en ledig dag från skolan, vilket betyder att ja måste läsa klart min text. Om jag nu är smart så borde jag börja läsa den NU, inte imorgon kväll.. Får se hur de kommer att gå med den saken. Nu är det i alla fall dags att fara till Iksu. så nej, det blir ingen läsning nu..

/Josse


Vardagslyx

När jag kom hem från skolan idag satt Josefin halvt panikslagen vid datorn med svår inlämningsuppgift. Så jag tog på mig matlagningen, J hade redan sedan tidigare tagit fram lax, men istället för att som vanligt göra den i ugnen med pesto så var vi sugna på något nytt. Så jag googlade på tasteline.com, de har en sida där man kan skriva vad man har hemma och så får man recept med matchande ingridienser. Jag hittade ett recept som lät riktigt gott, men i brist på de flesta ingridienser (så som ärtor, schallotenlök och fiskfond) så utgick jag från receptet och skapade mitt eget, resultatet blev mycket lyckat! Kul också att laga något nytt för en gångs skull!

-------------------------------------
Laxpasta 4 port.
3 laxfileer
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
3 msk vatten
3/4 burk creme fraiche

Bandspagetti

Gör så här: Hacka löken och pressa vitlöken, fräs detta i olivolja. Häll sedan på vinet och vattnet (vattnet hade nog med fördel kunnat bytas ut mot fiskfond..) Låt småputtra ett tag. Skär laxen i bitar. Lägg ner laxen i stekpannan, salta och peppra. Vänd ner creme fraichen (en burk hade nog också varit helt ok) och låt puttra på svag värme medan pastan kokas.

Klart!
Enkelt och gott, kändes riktigt lyxigt att äta vitvinssps med lax en vanlig måndag,. Men det är sånt som gör det lilla extra. Inte ens speciellt dyr måltid,

--------------------------------------------------

Nu ska jag bege mig vidare i den berömda triangeln (ålidhem-universitetet -iksu)

/Fanny

På väg till Umeå

Nu sitter vi hemma hos mamma och pappa och väntarpå att få åka tillbaka till Umeå igen. Halv fem är det smaling på rådhustorget, därifrån vidare neråt. Det är roligt att vara hemma, men alltid skönt när man är tillbaka i umeå igen, tillbaka i vardagen och där man har alla sina saker.

Hemma har det trots allt varit fint. Har hunnit umgås med emma vilket har varit grymt kul. Gårdagskvällen bjöd på något så ovanligt som umgänge med petra och josefin. Skönt att vi inte ens kan hålla oss ifrån avrandra när vi är hemma. Vi började med bubbelbad i långnäs innan vi i bästa tonårsanda körde till luleå, satt på mcdonalds (där mötte vi även upp fler umeåbor) och körde hem. Härligt.

/Fanny

....

Fast alla vi bor med varandra så kan vi tydligen inte hitta på något på egen hand när vi kommer hem till Pite. Så ikväll blir vi ett tjejgäng som ska till Petra och bubbla. Ska bli skönt!

Nu är allt som vanligt när man är hemma. De går inte att hålla sams länge när alla syskon är under samma tak. Just för tillfället så är de bråk om vem som ska få se tv. Tror att Fanny kommer förlora mot Emil.. Jag tror våran mor är glad att vi inte bor hemma på heltid.

Ja och Fanny vi leker kockar ikväll istället, ska bjuda familjen på 3 rättersmiddag. Så hoppas att de inte blir någon miss i våran matlagning.. Bäst att börja ta tag i de igen..


Nu matlagning. Sen, bubbling med tjejerna!


Pite-helg

Kollektivet är hemma i den alltid så strålande staden Piteå, (vad vore världen i all sin glans om Piteå och Petra inte fanns?) och det föll på min lott att blogga! Lite dålig uppdatering måste jag påstå från mitt och Josses håll! Ja, vad har då hänt de senaste dagarna?
- Suttit och druckit kaffe och spelat yatzy som nå gammelkärringar!
- Suttit på en tråkig grammatikföreläsning där läraren inte var förberedd, eller hon skyllde på att svenskan är komplex...
- Varit på IKSU och tränat squash i tisdags. Har fortfarande för ont i stjärthalvorna för att kunna sitta ner som vanligt folk.
- Skrattat åt dåliga skämt. "Vad har en kråka med bara en fot på bakgården för handikapp? -En blå boll."
- Läst ut Pippi Långstrump. Alltså läs boken, Astrid är the shit! Pippi är och kommer alltid att förbli min Gud.
- Blivit bjuden på lasagne av käcka Kicki.
- Snackat om Team America och försökt övertala Josefin att det ÄR världens bästa humor, man slutar tänka på att det är marionettdockor som agerar. Men dom gör det bra. För att vara marionettdockor alltså.
Ja, i runda slängar är detta lite av min extreeeeemt intressanta vardagar.

Oj, glömde nästan, har börjat nöta ett nytt begrepp, har börja byta ut "Guuuud, Guuuuuud" (Sunes sommar) mot "hålla låda". Kicki vet. Hon orkar hålla en stor låda. I lova dä!

Jaaa, nu sitter jag iaf hos Malin "kungen" Forsell och hennes karl Johan och ska se Team America. Om du inte sett den, då har du skitit i det blå skåpet. Typ. Nå sånt.







"Derka Derka, mohammed Jihad!"

PÖSS
/P

Vad blir det för middag? part 2..

Efter mitt fynd med You kill it - we grill it, bilden och efter eftermiddagens helt galna hunger när jag kom hem i kombination med att jag hade absolut noll inspiration till vad jag skulle laga för något (blev köttfärssås och spagetti till slut..) så började jag fundera på det här med mat igen.

Efter mina månader i etiopien, var jag spyless på att äta ute. Restaurang vareviga dag gör en rätt trött, och varje gång jag har kommit hem har jag bara längtat till att få laga egen mat. Men nu när jag är hemma kan jag konstatera att det är inte så himla roligt att laga mat varenda kväll. Missförstå mig inte; jag gillar att laga mat och jag tycker att det är GOTT med mat hemma. Men samtidigt kan jag sakna det här med att kunna gå ut varenda kväll, köpa mat och inte bli ruinerad. En Injera till lunch för en tia. Sen lite lyxigare mat till middag för en tjuga. När man i Etiopien sedan bestämmer sig för att laga mat hemma (kanske en gång i veckan..) så är det lycka att få laga mat. Inspirationen flödar och de få ingridienserna till trots blri varje middag hemma en fröjd.

Några favorit-egen-lagade maträtter i Etiopien är:

- Grönsakssoppa med de grönsaker som fanns att få tag på för dagen
- Pasta med avocado
- Linsgryta med morötter
- Potatis, morot och rödbeta i ugn

- Och så festmåltiden; TACOS, med krydda skickad från Sverige, grönsaker och köttfärs som man jagat runt Addis i fem timmar för att få tag på, egen bakade tortillabröd, egengjord salsa och guaccemole. Yoghurtsås. Sjukt gott. Trevligt.

Kanske är det med maten i Etiopien att den får ta tid? Att laga mat hemma en kväll är något som tar en hel kväll, och det ska det göra. Hemma är det ofta så att man kommer hem, är hur hungrig som helst, måste äta NU för att sen väntar Iksu. Dagen är uppbokad och trots att kyl och frys är fyllda med all möjlig mat, finns inget att laga. Kanske är valen för många? 



Nu; IKSU
/Fanny
 

Massa vinster

Idag är alla 3 hemma, fullt hus alltså. De märks att ingen saknas, ljudnivån blir genast högre och farten blir högre. Men redan imorgon lämnar Fanny oss. Hon ska dra sin kos norrut. Hem till kära Hortlax! Jag och Petra anländer på Torsdag kväll, ska bli både skönt och tråkigt.

Inga ben eller armar brutna efter helgens skidåkning. Tur det! Kan inte påstå att man är någon stjärna i backen, men upp och ner tog jag mig i alla fall. Fast inte utan stavar. För nu har ja prövat åka skidor utan stavar, och det är ingenting för mig. Vart livrädd och arg som ett bi. Så stavar ska man ha när man åker skidor. Om de så ser för taskigt ut!

För er som inte visst de så tycker ja de är fruktansvärt att förlora i spel. Men desto roligare att vinna. Bara därför måste ja skriva om helgens vinster.

Vänd tia, vinst med: 18-9
Memory, vinst med: 1-0
Othello, oavgjort med: 2-2
Quadrapop, vinst med: 812160p-599130p

Man kan inte annat än le!



/Josse


SOMMAR!

Snart är det vår, och då det är vår, då är det snart sommar! :D sitter i mina shorts och linne och lyssnar på partajmusik, får värsta sommarstämmningen. Men, när jag tittar ut genom mitt lilla fönster i mitt lilla rum, blåser det och virvlar snö. Kul, känslan är som bortblåst. Jag ska nog ta på mig en kofta..

Josefin kommer hem inom 30 minuter, då äre lunch som gäller (håller på att hungra IHJÄL!). Men tanke på min viktökning som jag kämpar med, borde jag äta en förrätt innan Fru Larsson kommer hem. Kanske ett skrovmål från Baloogrillen?

Tjing
/P

RSS 2.0