Surprise!

Igår fick jag min överraskning, efter skolan åkte jag, Josse, Ulrika och Kicki till Ica Maxi, det var mycket hemlighetsmakeri men vi handlade middag. Sen blev jag inkörd på mitt rum för att J och K skulle laga mat. Sen åker de iväg för att hämta Ulrika hemma hos sig, bara det var lite skumt, för Ulrika bor kanske 10 minuter bort, gångvägen. Men men jag tänkte tne så mycket på det. är de återvänder har de inte bara Ulrika med sig, utan även min kära vän Emma! Jag blev så glad att jag nästan började gråta. Så oväntat och så kul. Vi har pratat länge om att hon ska komma men det har aldrog blivit av. Nu till slut kom hon.

Kvällen blev mycket trevlig. Vi åt potatisgratäng och fläskfilé, surrade mycket. Sen avslutade vi med en promenad innan jag helt slut fick sova. Idag har vi sprungit runt på stan och ikväll vankas det festligheter. Det blir en bra födelsedagshelg!


Jag och Emma i somras

Ha en trevlig kväll!
/Fanny



Barn i Etiopien

Fick ett tips från mamma om ett program i P1 om barn i etiopien. Det var om wsg, organisationen där jag jobbat. Ett bra program som jag rekommenderar att ni lyssnar på. Det var ett fint reportage. Och även om jag är lite partisk eftersom både Gizachew och Tariku som pratar är vänner till mig. Men det var fint! och arbetet är fantastiskt! 

Läs om det på: http://www.sr.se/sida/default.aspx?ProgramId=787
Lyssna igen: http://www.sr.se/cgi-bin/p1/kanalarkiv.asp?ProgramId=787&NrOfDaysInArchive=30

Etiopien är mitt andra hemland. När jag landar på Bole så känner jag mig hemma. Jag älskar mycket i Etiopien, men samtidigt hatar jag det. Jag trivs fantastiskt bra i Umeå och jag tycker till och med att Nationalekonomi är roligt, men jag saknar Etiopien. Varje dag. Så kommer det nog alltid att vara


Barn är barn, överallt

Men nu är vi i Umeå, ikväll blir det fläskfilémiddag och så får jag se vad det är för något de andra har hittat på för min födelsedag.

Ha en fin helg!
/Fanny





Lista!

Hej allahopa! :P
Nu har jag tänkt göra en liten sammanställning av mina extremt intressanta intressen!

Bästmusiken:

Är ju en allätare av musik, förutom konstig svensk musik, typ VERONICA MAGGIO! Hur bra är hon ens?! Gillar inte heller skriker-halsmandlarna-ur-halsen-hårdrock... Men just nu så snurrar Euskefeurat stadigt på winampen, men även gamla rocklåtar, med en touch av nyare r'n'b-musik!

Bästfilmen:

Har ju ganska svår humor, jag tror det är lätt att missförstå. Tycker oftast att det är minspelen som gör skådespelaren/skådespelerskan bra! Men jag gillar iaf Napoleon Dynamite-guden Jon Heder. Han måste var kungen.


Bästlandet
Ja, alltså nu har man ju hunnit bli lite "berest" så att säga.. Men jag måste säga att Sverige vinner nog i längden, men samtidigt så är Etiopien bra på sitt sätt, USA bra på sitt.. Ja, måste nog beresa mig lite till kanske!!

Bästsporten
Roligaste sporten att titta på måste ju helt klart vara handboll. Är jävligt tråkigt att spela, men helt klart en favorit. Har som inte förstått det här med att kolla på en hel fotbollsmatch, man vill ju bara in och sparka bolluslingen i mål! Spela fotboll är kul, men def inte att titta på.
En annan sport som är rolig att titta på är squash, men det är grymt kul att spela först när man har "kommit på hur".

Bäststaden
Tänker lämna denna kategori osagd, för pitepatrioism är ju ganska överväldigande..

Bästserien
Är en slav för serier. T.ex. "How I met your mother", "Greys Anatomy", "Gossip girl" osv. Men absoluta favoriten är nog "Scrubs" men den bästa karaktären är nog ändå Barney i "How I met your mother". "Legen...wait for it! Waait for it!...dary! "

/P


Humm

När jag kollade på klippen som Fanny hade lagt ut kände ja igen mig själv..
Tyvärr så blir ja alltid så sur när ja förlorar, och är ganska bra på att skylla ifrån mig..
Ändå ska ja alltid gå med i tävlingar, allt från att tävla i vem som orkar mest på gymet till vem som cyklar snabbast.. Detta låter som saker man höll på med som liten, men tydligen har ja inte växt upp..

Helgen ser redan ut att bli bra. Endast skola i 2 timmar imorgon, sen spinning och efter det elefant dans.. de bli spännande...

/Josse

Hur hanterar du en förlust?

Gårdagskvällen var trevlig, vi var hemma hos en klasskompis och surrade innan vi gick på nh. Timmen blev sen innan jag var hemma, så föreläsningen mellan nio och tolv präglades av att jag var trött. Så efter lunch hemma (sallad) så tog jag en paus innan jag ska börja nöta in nya q2=Y/p2-p1/p2xq1 - formler igen (en budgetrestriktion om någon skulle vara intresserad). Hur som helst under min paus började jag att surfa runt på youtube, alltid underhållande. Efter att ha tittat på lite nostalgi i form av trasdockorna och voxpop så hittade jag två klipp om några som inte vunnit (eller vunnit fel sak) i tv. Jag skrattade så jag grät men samtidigt funderar jag på hur de egentligen tänkte? Mycket spännande.. Delar med mig av klippen här..





Nu åter till plugg innan kanske iksu ska få äras med ett besök av mig..
/Fanny

Dugga

Idag så hade jag min första dugga på nationalekonomin, för er oinvigda betyder dugga att man har ett litet prov innan riktiga tentan, klarar man duggan kan man få gratispoäng till tentan. Duggan kändes ok, kunde räkna och rita det jag tror är rätt.. så förhoppningsvis får jag med mig några poäng till tentan

Hela förre veckan har vi suttit och svettats över formler, grafer, budgetrestriktioner och marginella substitutionskvoter. Jag har fler än en gång sagt att jag hatar nationalekonomi. Men så; igår tror jag det var, när allt lossnade så blev allt helt plötsligt mycket roligare. Kurvorna är helt plötsligt intressanta och jag ser samband på nya sätt. Våren kanske inte blir så tung som jag trodde..




När jag kom hem från duggan var klockan bara elva så jag hann ta det lugnt ett bra tag innan jag och Petra bestämde oss för att göra korvstroganoff till lunch. Blev gott, vi är numera mätta och fick i samma veva 4 nya matlådor. Nu börjar frysen återigen fyllas på med mat att ta med till skolan

Då det var längesedan vi delade med oss av ett recept så kommer här idag recptet på korvstroganoff:

-------------------------------------------------------
Korvstroganoff (2 port. plus 4 matlådor)
4 dl ris

1 gullök
1 klyfta vitlök
1 halv korvring
1 paprika
1 burk creme fraiche
Ketchup
Tacosås

Börja med att sätta på riset, eftersom det tar en evighet att koka! (Ris kokas om ni inte visste med dubbelt så mycket vatten som ris och lite salt)
Hacka sedan lök och vitlök, skär korven i tärningar och börja steka det samtidigt som du hackar paprikan. Stek allt en stund, när det fått fin färg häll på cremefraichen, smaksätt med ketchup och tacosås. Och så lite salt och peppar.

Klart! Snabbt går det också!
-----------------------------------------------

Det var allt från mig idag. Ikväll blir det lite duggafirande på nh med klasskamrater. Sen är ju stora frågan vad som händer i helgen? Trots att jag försöker tala lite tyst om det har det spridit ut sig att jag fyller år på söndag.. (och nu vet ni andra också det..)

/Fanny



Det tog bara 52 min..

Efter att vi hade varit på punch out så var alla ganska döda. 
Ett bra initiativ var att gå och stretcha efter passet, så förhoppningsvis så kan även ja gå imorgon. 
Men sedan var de bara ett problem kvar, att ta sig hem...
Jag tror aldrig att vägen mellan Iksu och Ålidhem har varit så lång som den var idag.
Det tog närmare bestämt 52 min innan jag var hemma i lägenheten igen efter att passet hade slutat..
Men nu är jag verkligen hemma, och glad är jag för det!




Boken väntar på mig för fullt. Men som det känns nu så kommer den att få vänta tills imorgon. Vi ska ju trots allt inte ha läst ut den innan torsdag och vi är lediga imorgon. Så den kommer att hinnas med under morgondagen. 

Imorgon är det beach som gäller, efter det ska vi tydligen på ett jätte bra spinning pass.. Vet inte alls vad de är som gör de så bra, men de lär ja få se...

Petra har match ikväll, hoppas att det går bra för henne. 
Fanny hon stickar, det går bra för henne.
Mikaela är på nå kanot vältning, hoppas hon överlever.. 

Ha en trevlig kväll allesammans!
/Josse


JAAA!!!!

Ni kan sluta fundera, jag är ett underbarn!
Jag klarade tentan!
Det är helt sjukt!
Detta måste firas!

/Josse

12 timmar senare

Nu har vi kommit hem från Lycksele igen. Vi har haft en kanon dag hemma hos Alexandra. 
Jag, Sara, Isabelle och Carina från klassen for 9:e imorse på en lite utflykt till Lycksele för att hälsa på en klasskompis som har fått barn. Där blev vi upp passade som prinsessor. När vi kom fram stod lunchen framdukad. Smakade underbart. Efter lite surr begav vi oss på en promenad, när vi kom hem var det fika. Efter lite mera surr var middagen serverad. Vi har alltså haft det hur bra som helst.

Var otroligt roligt att träffa Alexandra igen. När man är van att vara med någon varje dag blev det extra roligt att se henne. Kul att se hur de bodde med. Och vilken otroligt söt dotter de har. Hur glad och snäll som helst. 

Vi har helt enkelt haft en KANON dag. Kommer somna med ett leende på läpparna ikväll. 



Nu är det bara pinan att vänta på tenta resultatet innan man kan somna...



Bättre begagnade mobiler säljes..

Hej allihopa!

 

Jag har 3 mobiler: 2 st använda men i bra skick.

Den andra är oanvänd. Om ni är intresserade kan ni få dem jättebilligt.

I slutet av inlägget finns foton, om ni undrar något så kan ni alltid ringa mig.


Det är följande mobiltelefoner:

1. En ny Nokia med bra kamera och med megapixel.

2. En lite äldre Nokia med vibrator men även den med kamera.

3. En Ericsson med spel. 

Om ni inte vill ha någon av dem så gör det ingenting, vi kommer att vara lika goda vänner som vanligt. 

Slutligen vill jag vara tacksam för att ni tog er tid.

Jag tar gärna cash, för jag behöver verkligen pengar just nu så här efter jul!


1. Nokia. Som ny, med kamera:

2. Nokia. Lite äldre modell, men har kamera och som vibrerar:

 

3. En Ericsson med spel.

 

Någon som är intresserad? Vad blir bästa budet?

 

 

 

 


Brytna ben eller armar?

Det återstår att se. Vi ska nämligen iväg och åka skritskor nu, och då vet man aldrig hur det slutar. Åkte inte nå förra året, har heller inte åkt nå iår.. Så vem vet, om ni vill hälsa på mig så blir det kanske på akuten.. inte helt omöjligt...

Både Fanny och Petra har nu åkt till Skellt. Petra ska spela match, så hon kommer hem ikväll. Fanny ska dock stanna tills imorgon.

Bäst att dressa om nu så man är redo när tjejerna kommer!

på tal om förra inlägget..

Josefin skrev ju tidigare om våra barndoms idoler Euskefeurat. Igår skrattade vi åt låten apparata. Att det är precis så tekniska jag och mamma är.. vart hon har fått det ifrån vet jag inte.. men här är i alla fall ett smakprov..



och så en annan favorit. När vi de senaste dagarna har suttit uppe i lindellhallen och pluggat den oerhört svåra nationalekonomin har Ulrika tyckt att alla människor är från piteå. lite så är det. Och som inspiration från detta kom jag och tänka på en annan låt från ovan nämnda band: "det är hit man kommer när man kommer hem"



Ja det var allt för idag. Nu kanske de marginella substitutionskvoterna och budgetrestriktionerna kräver lite uppmärksamhet..



Nostalgi

För er som inte har hört talas om Euskefeuret  så är det ett Piteband med bl.a. Ronny Eriksson.  Detta var mina absoluta idoler som liten, skivan Bondångestsånger snurrade varje fredagskväll när vi hade myskväll hemma.  Till middag skulle ja äta havregrynsgröt (favorit maten) sen så skulle vi grilla korv i vår öppna spis och jag och Fanny skulle dansa till denna skiva. Då var det en perfekt fredagskväll. 

Petra laddade hem denna skiva här om dagen, och 15 år senare tycker jag att den är lika bra.  Blir som nostalgis på något vis när man hör dessa låtar som var på den skivan. Texterna sitter ännu ingrott, så de är bara att sjunga med. För er som inte har hört detta band tycker jag verkligen att ni borde göra det!


Helgen är inte så planerad ännu. Fanny lämnar mig och Petra själva i helgen så vi får väl se om vi kan underhålla oss på egen hand. Men det ska nog inte vara några större problem det.  Nu väntar jag bara på att damerna ska komma hem så vi äntligen kan få lite mat i detta hushåll. Gröt är ju gott, men hade varit trevligt att äta något annat med nån gång.



/Josse


så kan det gå

Ja, idag har vi hunnit tvätta, springa till skolan och varit produktiv.. Nu är klockan halv fyra och vi har ett MAJOR problem. Nu är det så, för alla som inte vet, att man bara har tvättid i tre timmar, och torktumlaren brukar få för sig att sluta blåsa varmluft, så att... jag och josses alla underkläder (vi har inte tvättat på ett tag, okey?!) är blöta och ligger på golvet i hopp om att det ska torka..

Så här ser det ut just nu... i hopp om bättre tider.

Ja, iaf, ikväll blir det träning sen handbollsmatch på tv. Om jag hinner se. Vilket jag vill!

Ciao! /P

Vi tackar

Vi har haft ett litet lyx problem här hemma hos oss. Vi har nämligen en väldigt liten tv till ett relativt stort vardagsrum. Men nu är detta problem ur värden. Efter hårda förhandlingar har vi ny lyckats flirta till oss en ny tv. Vi är ytterst tacksamma för detta. Ett lyxproblem mindre!

Snart ska jag möta upp Ville på iksu för att fara och slåss med honom. Hoppas bara ja kommer att kunna röra mig imorgon. Risken att jag inte kommer att kunna resa mig ur sängen imorgon är stor.. tur att vi är lediga från skolan i alla fall.

Ha en trevlig kväll mina vänner!
/Josse


oooh, är man tillåten att älska skolan?

Tjeeena människor!
Nu äre söjn att skolan har börjat om och jag är taggad till tusen! Kursen verkar helt underbar och äntligen har vi börjat med ämnet som vi ska bli lärare i! Efter ett halvår med tjat om vetenskapligt förhållningssätt så börjar vi nu med att läsa Astrid Lindgren, Elsa Beskow och alla andra myyyysiga författare! Oh, me like!

                                                                                                      
Har även börjat ta tag i innebandyn och är väldigt taggad på det med, har match i skellet på lör, får se om man får lite speltid bara:)

Och Sverige vann mot Spanien. Kan jag säga annat än att jag är frälst. Har alltid haft lite sådär pirr i magen vid landskamper i handboll, de är ju så duktiga! Grattis Sverige!

Jaja, nu ska jag ta tag i Madicken!

/P


Humm?

Har just haft ett mycket märkligt samtal.. Ibland undrar ja hur folk tänkter egentligen.. Enligt denna person är det OMÖJLIGT att ens flickvän ljuger. Iställer går man och är sur på nån i typ ½ år.. Man är sur på en sak som han inte ens vet är sann, eller om det ens har inträffat. Det går tydligen inte att ringa och fråga om det hans tjej säger är sant. Nej, istället så går han och är sur istället.. Mycket lustigt må ja säga.. Och så den dumma frågan. "Hur skulle hon kunna hitta på en sådan sak?" 

Jaja, får åka till Iksu och träna bort all min ilska. Kommer spinna som aldrig förr!


Skolan har börjat

Nu är skolan igång igen. Tur att vi börjar veckan med 2 dagar ledigt. Annars vet ja inte hur ja skulle ha klarat detta.. Känns inte alls så skoj att sitta inne i skolan när man tänker på allt vi gjorde för ca en vecka sedan..

   

Svårt att inte vilja åka tillbaka och lämna skolböckerna för ett tag?!


det som varit

nu alltså, det som varit i helgen. Efter min tenta somnade jag tidigt på fredagskvällen och njöt över att få sova ut igår. Sedan vidare till stan med Josefin och Kicki, inget köptes mer än en lunch på wayne's där förmodligen världens otrevligaste personal jobbade. Visst jag är inte alltid jättetrevlig när jag jobbar på kvantum, men jag försöker i alla fall. jag ser inte på alla kunder som att jag helst av allt vill att de ska försvinna och dumförklarar dem för alla frågor det ställer. Och min enda fråga vid gårdagens besök var vilka röror som fanns till den bakade potatisen (en enligt mig ganska befogad fråga då jag ville ha potatis och det stod på skylten att man skulle fråga i kassan om vilka röror som fanns för dagen..) hon såg ut som hon skulle strypa mig och rabblade sjukt snabbt så jag var tvungen att fråga om det var flera röror eller en med massa olika innehåll... nåväl, gott var det.

Kvällen spenderades hemma i lägenheten med mycket folk. Singstar och prat innan vi hamnade på corona och svängde våra lurviga till stängningsdags. Trevligt helt enkelt.

Nu; rapportskrivning i hög fart, vill inte ha allt för mycket kvar på mina rapporter på statsen när jag börjar med nationalekonomi imorgon..



Året som gått..

Inspirerad av Ida bjuder även jag idag på ett "året som gått" inlägg så här efter min kvällstentan (som förövrigt var otroligt lätt, hmm bara jag itne säger för mycket nu..) nåväl tillbaka till det jag skulle blogga om idag:

Januari:
Nyårsafton spenderades i Addis, middag på japansk restaurang innan jag gick och lade mig vid nio.. Månaden fortsatte med jobb i Addis innan vi satte oss på planet till Tanzania och Zanzibar. Sol, snorkling, kubb och bikinin togs inte av på hela veckan



Februari:
Månaden började med födelsedag och safari, sedan vidare till Uganda som var helt galet. Där raftade jag och Johanna i nilen och vi åkte på äventyr till världens minsta afrikanska by. Men resandet tog på och vi var alla fem glada när vi anlände hem till Addis


Mars/April:
Sista månaderna i Addis, jobb i skola, njuta av livet. Säga hejdå. Här anlände även mina kära vänner Elin och Julia så vi hittade på många äventyr i Etiopien. Det stående citatet för den här tiden var: "De där tjejerna, de skrattar mycket" Skratt, skratt, skratt. Och många tårar. Här jobbade jag även med "mina" tjejer, 6 före detta prostituerade tjejer i Addis, s fina och så mycket kärlek



Maj:
En sväng som ledare till Taize i frankrike, lugn och ro, påfyllnad. Sedan tre intensiva veckor i sommarvarmt skåne på Glimåkra. Bad i havet, sena nätter och offantliga mängder av te

Sommaren:
Ett konfaläger i Stengungsund där jag njöt på Liseberg på Liseberg. Sen jobb, jobb, jobb på Kvantum. Några få soldagar, men inga fler bad blev det. Ledig en vecka i augusti då jag åkte till ö-vik för tejp. Hade rättvist café och träffade många jag tycker om. Mycket.

Hösten:
Ny stad, ny på skola. Statsvetenskap var inte som jag trodde, men roligare än jag kunnat ana. Har pendlat mellan att hata min klass och numera faktiskt tycka den är riktigt bra. Skolan har gått bra och jag trivs. IKSU har besökts mer och mindre flitigt. Salsa dansas och jag trivs.

December:
Efter en vecka hemma i Piteå med julfirande avslutade vi året där jag började det. Addis Abeba. Semester och hur fint som helst! Nyårsafton bjöd på middag i strömlös restaurang. Enda anledningen till att vi orkade vara uppe till tolvslaget var att min stege till min övervåningssäng gled ner så jag rasade i golvet. Ett sår på benet blev skadan. 



Det var det.. Det var mitt år. Det nya har hittills börjat bra. Lite ont i magen har jag som alltid efter ha varit i Etiopien, men det går över. På måndag börjar nationalekonomi. Nya äventyr, nya minnen..



Allting vill ut men ingenting vill in

Det är kollektivets nya sanning efter resan till Etiopien. Jag känner för att kräkas, Josse väntar ständigt på matlusten och Fanny har nog inte riktigt klagat på någonting än om jag inte misstar mig. Äh, hon har säkert en amöba som simmar omkring i tarmen hennes just nu! Ja, iaf, vi är hemma, och jag har flängt sen jag kom hem till Svea Rike. Har hunnit fara till Ö-vik för en meningslös praktik och sedan hem igen och haft en ännu mer meningslös lektion idag. Men en bra sak kan jag faktiskt meddela - jag fick G på tentan! Tentan som ingen någonsin trodde att jag och Mimmi skulle klara. Någonsin. Men tji fick de, vi är nog inte så dumma ändå!

Ja, jag har egentligen massa bilder jag vill lägga upp, men jag känner att min mage inte riktigt tycker att jag hinner det, så jag bjuder på en fantastisk bild snabbt!
/P

Vi är hemma ordentligt

Nu är vi hemma på riktigt. Att vara hemma har både sina för och nackdelar. Det är inte lika mycket mañana mañana hemma inte. Skolan har startat och det är tenta imorgon. Vet inte riktigt hur den kommer gå, men ja tror på mig själv så ja kommer att klara den. Hoppas ja i alla fall..

Lite mera bilder börja komma, himla roligt att kolla vad vi egentligen har gjort. Man glömmer bort så mycket..

Ang busschafören så har detta gått bra. Mail har kommit men nummret är dock borta. Petra har ställt upp som vise fotograf så han är på bild. Tårarna föll när vi skulle lämna Addis, Allas tårar av olika anledningar. Det var både glädje och sorg. Lättnad för vissa..



/Josse

hemma

ja, då är vi hemma i vardagen igen. Jag är lite deprimerad, har tenta på fredag och pluggandet går väl sådär om jag ska vara helt ärlig. Sen måste jag ju helt klart erkänna att jag saknar etiopien något fruktansvärt. jag saknar alltid etiopien, varje dag, jämt. Men det blir alltid värre när man precis har kommit hem, när allt är nytt. Men jag kan vara glad att jag är född i den här delen av världen, jag har råd att om inte allt för länge åka tillbaka. Det är orättvist, jag vet, men det är mycket att var glad över. Här kommer iallafall några av våra MÅNGA bilder från vår resa..


Skolbesök, glada barn, mycket kramar och pussar


Som sagt..


Och så klart, glädje, glädje, glädje





Halvrivna hus, etiopiska färger och paraplyer får en helt ny betydelse när inte ett moln skådas på många månader


Det var några av mina bilder, inom några dagar har vi förhoppningsvis fler att dela.
Men vi mår trots allt bra, och det snöar i Umeå!!




Arlanda

Nu är vi framme på arlanda. kl 9:e gar planet mot Umeå. Jag längtar!
Vi har haft en väldigt händelserik natt... Det  var nära att jag, Ida och Fanny vart kvar i Addis. Vilket strul det blev.. Vi hade beställt taxi till halv 3 inatt. Planet gick halv 5. Ingen taxi kom, det fanns ingen bil så långt ögat kan nå... jag och Ida kom till flygplatsen 15 min innan planet gick... helt sjukt... Men vi vart bästisar med Amrikanska ambassaden, det händer inte varje dag.

Bilder kommer inom kort, när vi kommit hem till våra datorer.

Nu ska de bli skönt att komma hem!

Sista dagarna

Jag har varit tyst pa bloggen, petra och josefin har skott det sa bra, men nu var det tydligen min tur idag. idag har vi varit och badat pa ghion, ett billigare stalle for 20 birr, vattnet ar iskallt men stallet ratt trevligt.

Ikvall blir det mat pa ett av mina favoritcafeer. Lime tree.

Igar var en kvall att komma ihag. Vi hade bestamt med min van sofia att vi skulle ga pa bio och se australia. men australia gick inte sa det blev yes man istallet. den var helt ok. lite smarolig sadar. med oss hade vi en av fotbollsspelarna. Ja alltsa fotbollslaget vi larde kanna i ambo, de som spelar i etiopiens hogsta liga och ar ratt kassa. Men en av killarna har vi hangt lite med. Han ar 23 kan inte sa mycket engelska men vi alla misstanker att han ar lite kar i mig. Naval, han ar grymt trevlig och det har varit roligt att hanga med honom.

Sen efter bion gick vi vidare till ett salsastalle, vidare till en barn for att traffa en man som sofia kanner, sen till stamstallet bailamos som numera inte ar salsastalle utan vanlig klubb. Vi tolv tog jag och S taxi hem.

Idag ar vi alla ratt trotta. Medan jag sitter har och skriver sa ligger de andra i soffan och skrattar och slamsar.
Vi har de tbra helt enkelt!


Petra uttalar sig for forsta gangen

Hej!
Battre sent an aldrig brukar man ju saga, men nu skriver jag iaf nagon rad hade jag tankt!
Vi har haft fullt upp idag, med bad pa fetaste lyxhotellet sheraton, dar en diet pepsi kostar 49 (?) birr. Tydligen.
Ja iaf, sa har jag brant mig pa enbart en flack pa laret, forstar inte riktigt hur det har gatt till, men sa ar laget iaf.
Eller jag ar lite orolig, for mitt visakort har borjat tjorva, den gar inte in i bankomaten ens, sa vi ska prova pa hilton imorgon, annars sa far jag skramla pengar:P tur vi ar sex stycken som man kan tigga av! haha.
Idag har vi varit pa en armenisk restaurang for att ata kottspett med french fries, men nar vi ska bege oss sa blir det naturligtvis stromavbrott! sa vi far inte french fries, det blev ris istallet. Med tzatziki! Kanske inte den basta blandningen men gott var det efter en hel dag i solstolen!

Ursakta mitt korta inlagg men nu maste jag lagga mig, annars orkar jag inte upp imorgon!

CIAO! /P

Annu en dag

Nu har annu en dag passerat. Alla vi tjejer utom Fanny har varit och badat pa Ghion. Ghion ar ett hotell, men inte med sa hog standard. Det ar manga Etioper som badar dara, sa man kanner sig inte sa lyxig nar man ar dara och badar.

Dagarna gar forbi hara i ett navs. Det ar helt sjukt att en dag kan ga sa snabbt. Knappt sa man hinner upp sa ska man ga och lagga sig igen. Men man hinner gora sa mycket pa dagarna har.

Egentligen finns de inte sa mycket att saga idag. Alla ar ganska trotta och ska snart ga och lagga sig. imorgon ar det julafton har, sa vi ska till varan frisor pa julfirande. Sen ska vi och kolla pa fotbollslaget vi traffade i Ambo. Biljetterna ar fixade sa nu galler det bara att hitta till planen. Hoppas att det gar bra.

Nu har vi hallt ut till over 9:o ikvll. Sa nu blir det att sova sna


nu sa...

Det var ett tag sedan vi skrev, detta pga att vi har varit i Ambo, dar ar det strommavbrott varje kvall. Sa vi har inte haft tillgang till dator.

Vi har i alla fall varit i Ambo i 3 dagar. Dar sa akte vi upp i begen och red hast. Det var verkligen spannande. Det var alla vi tjejer plus svenskarna som bor pa WSG. De kom tillambo samma kvall som vi, sa vi bodde granne med de aven dara. efter att vi hade ridit klart saborjade alla att krava pegar av oss. Alla vart latt irriterade pa de som jobbade dara.. De e verkligen svart att saga nej till sa fattiga manniskor, men vi hade betalat for ridturen sa det rackte och blev over..

Nar vi anlande till addis igen kom det som en epetemi med sjukdommar.. Sa nu ligger 3 av 6 sjuka.. Tyvarr sa ar en av de sjuka ja.. sa dagarna har inte alls gatt snabbt. Finns inte sa mycket att gora nar man maste ha valdigt kort avstand till en toa.. Sa vi ligger hemma pa WSG och rullartummarna typ.. Men vi hoppas att vi ska bli battre snart. Trakigt att vara sjuk nar man ar hara...

Pa onsdag sa maste vi i alla fall vara friska allihopa. Da ar det julafton i Etiopien. Da ska vi fprst pa firande hos varan frisor. Sen pa kvallen ska vi och kolla pa fotboll. Nar vi var i Ambo var det 2 fotbollslag som bodde pa samma hotel som oss. Sa ett av lagen vart vi bundisar med. Sa de har fixat biljetter till oss pa onsdag. Sa nu ska vi bli fotbollsfruar pa riktigt.

En sak som ar valdigt roligt hara ar att sa fort vi ska gora nagonting sa drar vi igan en hel gata. Alla blir som engagerade i vara projekt. Allt fran att hitta en taxi till att kopa vatten. Men det ar roligt att sa manga vill hjalpa oss. Vi kan beh;va det ibland...

Nu ska vi ta och spela lite kort for att snart bege oss i sang..

Hoppas ni har det bra hemma! Vi tar hand om varandra och har det bra. Alla borjar byta farg till en liten morkare kulor nu.
Manga kramar fran oss!


RSS 2.0