Mexicana
vi alla tre sItter just nu vid middagsbordet och smälter en välförtjänt tacopaj. Josse har varit kulinarisk och förberedde två (!) tacopajer i söndags. Credit till henne. Hon var även på bodycombat före middagen(!). Credit till henne. Petra har varit på skolan och hade basgruppsarbete. Vi kom fram till att vi ska laga en äkta italiensk tomatsås. Josse visar nu lite moves från combaten mitt i köket och går snabbt vidare till att hitta chokladpraliner. Ja, iallafall, vi ska laga tomatsås och ha en HK-lektion inför resten av gruppen på seminariumet. Det tror jag blir uppskattat. Fanny har då varit på skolan hela dagen, checkat lite lagböcker och annat trist. Hon hade en föreläsare med backslick och skotskrutig skjorta... I say no more.
Kvällens stora chock var när Josefin upptäckte att både Petra och Fanny har den eminenta bluetoothfunktionen på sina datorer. De andra två kan ana viss avundsjuka från yngsta kollektivmedlemmen.
Förresten - vi har fått hemlig information från Mr X om en väldigt känd Sverigeprofil. Tyvärr får inte undertecknad skriva mer detaljerat, fast vi hade velat.
--------------------------------------------------------
Tacopaj
4 portioner
Pajdegen: slå upp pajdeg i din kokbok. (Vår KokBok är att rekommendera)
Fyllning:
Stek köttfärsen som du har gömd längst in i frysen.
Tillsätt en gul lök.
Även en halv purjolök.
En spetspaprika (ja, det heter så, det går bra med en vanlig också.)
En burk euroshoppermajs för 5 kr.
Fräs detta tillsammans med köttfärsen och tillsätt tacokrydda.
Lägg i pajformen med pajdegen längst underst, och om så önskas, ett lock av deg ovanpå. (Finns risk att det blir för mkt deg dock)
Lite ost kan man krydda detta med, om det finns en början till mögelost i kylskåpet.
In i ugnen 200 grader, tills den är lätt, lätt gyllenbrun!
Detta är för att sedan efter nedfrysning ska den färdiglagas i ugnen! Detta kan liknas vid bake off!!
Hoppas det smakar:D
Fanny, Petra, Josse
HAhhaha Mr X fick ju inte ens nämnas i bloggen....nu blir det intriger.....